iPhone'u bırak, Android'e bak...

iPhone için kötü, Android için iyi bir haber: İşte iPhone'u terk etmeye hazırlananlar...

iPhone'u bırak, Android'e bak

Mobil uygulama geliştiricileri, gelecek sene Android'e geçmeyi planlıyor. Google'ın yükselişteki mobil işletim sistemi, iPhone uygulamalarını geride bırakacak gibi görünüyor.

Mobil reklam şirketi Millenial Media ve Digiday işbirliğiyle yayınlanan bir ankete göre 2010 yılında geliştiriciler tarafından iPhone yüzde 30, Android ise yüzde 23 oranında kullanılmış. 2011 yılı sorulduğunda ise geliştiricilerin yüzde 29'u yeni çalışmalarını Android aygıtlarına yönlendireceğini söylerken, iPhone için bu oran yüzde 8 oldu.

iPhone'un geliştiriciler arasında lider durumda ve bu oranın Android'den düşük olması gayet doğal. Yine de bu büyük fark, Android'in geliştiricilerin kalbini fethettiğini ve gelecek sene iPhone'a yetişeceğini gösteriyor olabilir.

Aslında Apple için korkacak bir şey yok. Ankete göre iPad gelecek sene yüzde 20 daha fazla geliştiriciyi ağırlayacak. Yani iOS, programcı konusunda sorun yaşamayacak. Ayrıca rapora göre ankete katılanların yüzde 31'i kârlarında en az yüzde 100 artış bekliyor, ve hiç biri kârında düşüş yaşamamış. Bu da gösteriyor ki mobil dünyası ekonomik kaygılardan oldukça uzak...

Okuyucu Yorumları