iPhone'u iş için kullanmak yasak!

Apple, satışını yaptığı uygulamaların iş dünyasında kullanılmasını istemiyor. İşte ilginç nedeni...

Apple'ın kurnazlığı!

Cep telefonları hayatımızı kolaylaştırmanın yanı sıra iş dünyası için de sayısız imkan sağlıyor. Özellikle de becerileri gelişen akıllı telefonlar artık pek çok profesyonel için ceplerinde taşıdıkları birer bilgisayar haline gelmeye başladı. Akıllı telefonlar için geliştirilen özel uygulamalar da iş yaşamına büyük fayda sağlıyor. Zaten iPhone uygulamalarının satıldığı iTunes'daBusinessyani iş başlığı altında tam 78 sayfa dolusu uygulama bulunması bir tesadüf değil.

Fakat Apple, ancak 78 sayfaya sığan bu uygulamaların iş için kullanılmasını istemiyor! iTunes'un satış anlaşmasında "bu uygulamalar sadece kişisel ve ticari olmayan amaçlarla kullanılabilir" ibaresinin sebebi de bu. Geçtiğimiz günlerde satın aldığı bir iPhone uygulamasını vergiden düşmek isteyen bir iş sahibi de yine aynı maddeye takıldı. Apple satılmış olan uygulamanın ticari olduğunu kabul etmedi ve alıcının vergiden düşmesi için gerekli belgeyi teslim etmeyi reddetti.

Tabii ki bu sadece bir kapris değil, ardında çok daha ilginç bir sebep yatıyor. Eğer Apple bu uygulamaların ticari kullanımına izin verirse iTunes'daki satışları, özellikle Avrupa'nın pek çok ülkesinde ayrı bir vergi hesaplamasına dahil olacak ve daha fazla vergi vermek zorunda kalacak. Görünüşe göre Apple için uygulamaların ticari kullanımını engellemek şimdilik daha karlı.

Okuyucu Yorumları