iPhone'unuzu satmadan önce bunlara dikkat!

iPhone veya iPad'ini satıp yeni modellere geçecekler... Bu yazımız tam olarak sizin için!

iPhone'unu satacaklara...

iPhone ve iPad, rakiplerinin güçlenmesine rağmen popülerliğini devam ettiriyor. Apple'ın mobil cihazlarının bir özelliği de, onu satmak istediğinizde harcadığınız paranın önemli bir bölümünü geri alabilmeniz. Peki, iPhone'unuzu ve iPad'inizi satarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var mı?

Verilerinizi tamamen silin

Satmak istediğiniz cihazın içinde kişisel bilgilerinizin ve hesaplarınızın erişilebilir halde kalmasını istemezsiniz. Cihazınızdaki verileri silmek ise oldukça kolay bir iş. Genel > Sıfırla > Tüm içerikleri ve ayarları sil yolunu izleyin. Tüm verilerin silinmesi sadece birkaç dakika alacak.

Fabrika ayarları, telefonunuzu ilk haline döndürür

İçerik ve ayarları silmek sadece verileri silmez, onu fabrikadan çıktığı haline geri getirir. Bu sayede telefonunuzu alan kişi, onu ilk kez almış gibi ilk kurulumu gerçekleştirebilir.

Kullanılmış bir iOS cihazı aldıysanız, yine bu işlemi gerçekleştirmek yerinde olabilir. Bu sayede kendi Apple ID'nizi kullanabilir ve önceki Apple ID'sinin cihazınızla olan bağlarını tamamen kesebilirsiniz.

Yeni konektöre dikkat edin...

Yeni konektöre dikkat edin...

Yeni konektöre dikkat edin

iPhone ve iPad'ler, Apple cihazlarına özel veri ve şarj bağlantılarıyla tanınıyor. iPhone 5'te ve son iPad'de değişen bu bağlantı, daha küçük bir hal alıyor. Dolayısıyla örneğin bir iPhone 3G'den iPhone 5'e yükseltiyorsanız, aksesuarlarınızın bir adaptör olmadan iPhone 5 ile çalışmayacağını unutmamalısınız.

Pil dışındaki bileşenler sağlam kalır

iPhone'un birçok bileşeni, yıllar sonra aynı performansı göstermeye devam ediyorlar. Bu konuda tek istisnayı cihazın pili oluşturuyor. Tüm piller, zaman içinde performanslarını kaybettiklerinden kullanılmış bir cihazın pili, yoğun kullanımda daha çabuk tükenebilir. Ancak iPhone ve iPad'in pili, normal şartlarda performansını kaybetmeden en az 2-3 yıl hizmet vermelidir.

Bu arada Apple, iPhone ve iPad'in pilini belirli bir ücret karşılığında değiştirebildiğini hatırlatalım.

iOS güncellemeleri

Apple'ın mobil cihazlarının Android'e göre bir avantajı ise, rakipleri aylarca ve hatta senelerce beklerken güncellemeleri hemen alabilmeleri. Ancak Apple da eski cihazları sonsuza kadar desteklemiyor. Yeni iOS sürümleri çıktıkça en eski cihazlar, yavaşça destek listesinin dışında bırakılıyorlar. Bu, genellikle 4-5 seneden önce yaşanmasa da her cihazın başına gelen bir gerçek.

Wikipedia'nın iOS cihazları sayfasında hangi iOS sürümlerinin hangi iPad ve iPhone'larla uyumlu olduğunu inceleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları