İşe yüzerek gitmek: Kulağa garip de gelse, bunu yapan çok fazla insan var

İşe yüzerek gitmek kulağınıza garip geliyor; öyle değil mi? Ama bu, bunu yapan pek çok insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor...

İşe yüzerek gitmek: Kulağa garip de gelse, bunu yapan çok fazla insan var

İşyerinize nasıl gidiyorsunuz? Yürüyor, otobüse veya trene biniyor, bir vapur veya tekneye biniyor olabilirsiniz. Belki de ulaşım yöntemi olarak nehirde yüzmeyi tercih ediyorsunuzdur.

Bunların sonuncusu kulağa garip gelebilir ancak İsviçre’nin Basel şehrinde yaşayan insanlar için geçerli bir seyahat yöntemi olduğunu söylemeliyiz. Buradaki Ren nehri ünlü bir yüzme noktasına dönüştü ve hatta bazı insanların su geçirmez çantalarda saklanan eşyalarıyla birlikte yüzerek işlerine gittiği bir rota haline geldi.

This Is BaselYaz aylarında Ren nehrinin Kleinbasel kıyıları gidilecek yer!” diyor ve ekliyor: “Kıyafetlerinizi bir ‘Wickelfisch’ yüzme çantasına koyabilir ve tablo gibi görünen Eski Kent boyunca hafif akıntıyla beraber süzülebilirsiniz.

Basel’deki insanlar, A noktasından B noktasına ulaşmak için kıyafetleriyle suya dalmak yerine, eşyalarını, varış noktalarına ulaşana kadar bir Wickelfisch çantaya koyuyorlar. Bu yüzden, Wickelfisch’i Basel’de birçok mağazada satışa sunulan popüler bir aksesuar olarak görebilirsiniz.

Güçlü yüzücülerin Wettsteinbrücke ve Johanniterbrücke köprüleri arasındaki yolun tadını çıkarması ve işi akıntıya bırakması teşvik ediliyor. Nehirlerin genellikle tek yönlü olduğu göz önüne alındığınırsa, dönüş yolculuğunu yürüyerek yapmaları gerekiyor, ancak işe gitmek için nehirden aşağıya doğru süzülmenin, güne başlamak için harika bir yol olduğu inkar edilemez.

Ren Nehri, İsviçre tarihinde uzun zamandır ticareti kolaylaştıran bir endüstriyel ulaşım arteri olmuştur ve dünyadaki en önemli nehirlerden biri olmaya devam ediyor. Britannica’ya göre, Almanya’nın Worms şehri de dahil olmak üzere, kıyılarında en büyük eski ve ünlü şehir koleksiyonu bulunuyor. Ren’de ilk kez yüzenler, Temmuz ayında her Salı günü rehberli şamandıra gezisine katılabilir ve en kolay giriş noktası Tinguely Müzesi’nin hemen altındaki Schaffhauserrheinweg 93’tür.

Business Insider’ın bildirdiğine göre Basel, nehri eğlence ve ara sıra işe gidip gelme amacıyla kullanma konusunda yalnız değil. İsviçre’nin başkenti Bern’de de Aare Nehri’ni ulaşım yolu olarak kullanan, su geçirmez çantalarla birlikte yüzen yüzücüler var.

Emisyon verilerinin ABD’deki en büyük sera gazı emisyon kaynağının uçak, tren ve otomobil gibi daha geleneksel ulaşım rotaları olduğunu ortaya çıkardığı göz önüne alındığında, belki de çoğumuzun ofise yolculuklarımızda yaratıcı olmasının zamanı gelmiş olabilir. Yine de, böyle bir denemeyi yapan ilk kişilerden biri olacaksınız seçtiğiniz yoldaki ölümcül olabilecek tehlikeleri araştırdığınızdan emin olmanızı tavsiye ediyoruz.