John McAfee mahkemede suçlu bulundu!

Dünyanın en önemli siber-güvenlik uzmanlarından John McAfee, "ölüme sebebiyetten" suçlu bulundu.

McAfee'ye büyük şok!

Dünyanın en büyük siber-güvenlik dehalarından John McAfee, 2012 yılından beri devam eden mahkemede "komşunun ölümünden sorumlu" bulundu. Kurban Gregory Faull, kafasına işaret eden bir kurşunla can vermişti.

Florida Baş Savcısı John McAfee ile yapılan hukuk mücadelesini bizzat üstlenmişti. 52 yaşındaali Gregory Faull'un cesedi, oturma odasında kahya tarafından bulunmuştu. Kahya, derhal polise haber vermişti.

Şüpheli davranışları ve Gregory Faull'un evine olan uzaklığı nedeniyle John McAfee sorguya çekilmek istenmişti. Ne var ki John McAfee, şirketinin işleri nedeniyle yurtdışında bulunduğundan ve net kanıtlar bulunmadığından, kısa bir süre boyunca kapsamlı bir çapraz sorguya alınamamıştı. Yaklaşık 1 aylık firar süresinin ardından McAfee, Guatemala'da göz altına alınmıştı. Polis bu sürede John McAfee'nin mülkünü araştırmış ve çok sayıda yasadışı silaha ve uyuşturucuya ulaşmıştı.

ABD Florida Bölge Savcısı Gregory Presnell, "Mahkeme Faull'un ailesine hak vermiş ve onların tazminat taleplerini kabul etmiştir." ifadelerini kullandı. 2019 yılı Ocak ayında düzenlenecek dava da, aileye ödenecek maddi ceza belirlenecek.

McAfee, tam bir deha olmasına karşın "psikotik" olarak nitelendirebilecek bir kişiliğe sahip. Daha önce, yaşadığı mahalledeki tüm köpeklerini "rahatsızlık verdikleri" gerekçesiyle öldürmekle itham edilen şahıs, kripto madenciliğin öneminin altını çizmek için ABD'de başkan adaylığını açıklamıştı. Hatta McAffee, kendisine yasal bir temsilci bile atamaya gerek görmemişti.

Okuyucu Yorumları