Kablosuz ağınızda bir yabancı mı var?

Kablosuz ağınıza komşunuz mu dadandı? Öyleyse bu uygulamayı mutlaka deneyin...

Ağınızda bir yabancı mı var?

Kablosuz ağımız evimizde her noktaya internet bağlantısı ulaştırdığı gibi aslında komşularımıza ve yakın çevrede bulunan insanlara da ulaşabiliyor. Eğer yeterince güçlü bir ağ şifreniz yoksa, biraz teknik bilgisi olan biri veya şifrenizi tahmin edebilecek bir başkası, kablosuz ağınıza izinsizce girebilir ve sizin hiç haberiniz olmadan internet bağlantınızı kullanmaya başlayabilir.

Ayrıca, zaman içinde izin verdiğiniz başka kullanıcıların da ağdaki hareketlerini görmek isteyebilirsiniz. Bu amaçla hazırlanmış olan bir yazılım olan Who Is On MY Wi-Fi, kablosuz ağınıza girmiş olan bilgisayarları ve trafik verilerini gösteren yararlı bri uygulama.

Aslında uygulamanın eğlenceli yanı, bunu kullanabilmek için yönetici olmanızın gerekmemesi. Eğer yazılım bilgisayarınızda kurulu ise, girmiş olduğunuz ağdaki diğer bilgisayarları bu uygulama sayesinde kolayca görebilirsiniz. Ancak bu uygulamayı iş yerinizde kullanmaya niyetliyseniz, uygulamanın port scan etme özelliği nedeniyle IT departmanındaki çalışanları alarma geçireceğini ve neden böyle bir uygulama kullanma gereği duyduğunuzu sorgulayan bir tavırla karşılaşacağınızı, hatta bu "tehlikeli" davranışınızın yöneticilerinize rapor edileceğini ve muhtemelen şirket içinde insanların e-postalarını ve özel yazışmalarını okumaya çalışan bir "sanayi casusu" muamelesi görebileceğinizi unutmayın. Yani, bu uygulamanın en güzel kullanım alanı, ev ağınızı kontrol etmek. Çalıştığınız iş yerinde kullanmaya kalkarsanız, işinizi kaybetmenizin büyük olasılık olduğunu hatırlatalım. Sonra niye uyarmadınız diye bize gelmeyin.

Okuyucu Yorumları