Kesilmiş Bir Solucan Uzay'a Gönderilirse Ne Olur?

Bilim adamlarının deney amaçlı uzaya yolladığı kesilmiş solucanlar, herkesi şaşırtan çok garip değişimler yaşıyor!

Bir solucan, Uzay'a gönderilirse...

Uzayda keşfedilecek oldukça fazla tuhaf şey var, ama anlaşılan Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen solucanlar en tuhaf şeyleri dünyaya geri dönüşlerine saklamışlar.

2015'de SpaceX'e gönderilmeden önce kısmen kesilmiş olan bir solucan, geri geldiğinde ikinci bir kafa çıkartarak herkesi şaşırttı.

Deney amaçlı olarak, bir seri kesilmiş yassı solucan, uzay istasyonuna gönderilmişti, orada beş hafta geçirdiler, sonra da geri getirilip dünyada 20 ay gözlemlendiler.

Yassı solucanlar, inanılmaz yenilenme özellikleriyle bilinir. Yani kesilen parçalarını yeniden oluşturmaları fazla sıra dışı değil. Ama solucanlardan bir tanesi çok nadir olduğu düşünülen, iki kafalı bir türe yenilendi.

Tufts Üniversitesi'ndeki araştırmacılar 18 yılık 15.000 solucandan oluşan kolonilerinde böyle bir şeyi ilk defa gördüklerini söylüyor.

Ancak bu tuhaflığın sadece başlangıcıydı. Araştırmacılar yeni çıkan iki kafayı da kestiklerinde, orta kısımdan yine iki kafa daha çıktı. Diğer bir deyişle, solucan uzaya gittiğinde her ne olduysa, artık kendini iki kafalı bir tür olarak kabul etmiş gibi görünüyordu.

Bu araştırmaların amacı, gelecekteki uzun süreli uzay yolculukları için olabildiğince fazla veri elde etmek. Uzayda insanların iyileşme kapasiteleri ve uzayda yapılacak diğer deneyler açısından da bu veriler önem taşıyor.

Okuyucu Yorumları