Kingston microSD 512 MB piyasada

Kingston Technology, mobil telefon pazarında artan yüksek bellek talebini desteklemek için yeni ürünü 512 MB’lık microSD’yi piyasaya sundu.

Kingston microSD 512 MB piyasada

Daha yüksek kapasiteli kartlar, ileri teknoloji kablosuz cihazlar üzerinde özel uygulamalar kullanmayı ve veri depolamayı kolaylaştırıyor.

Kingston Technology Co. Inc., hızla gelişen mobil bellek çözümlerine 512 MB’lık microSD’yi ekleyerek bellek kartlarının kapasitesini daha da genişletti. Artan kapasite ve format, MP3 player, video, yüksek kalitede kamera ve 3 boyutlu oyunlar gibi özel uygulamalara sahip ve daha fazla bellek ihtiyacı duyan, yeni nesil cok fonksiyonlu mobil telefonları kullananlar için vazgeçilmez olacak.

“Çok fonksiyonlu akıllı telefonlar yerel pazarlarda kendine yer buldukça, tüketiciler kendi telefonlarında sahip olmak ve kullanmak istedikleri içerik ve uygulamaları, online mobil portallerden telefonlarına indirecekler. Günümüzün ileri seviye video sıkıştırma teknikleri sayesinde, sözgelimi tek bir 512 MB’lık kart üzerinde download edilmiş pek çok uzun metrajlı film bulunabilecek” diyen Kingston mobil medya ürün müdürü Keyla Velazquez, tüketicilerin ellerindeki araçları upgrade ettiklerinde, 512 MB’lık microSD bellek kartının; adres defteri, fotoğraflar, bağlantılar, veri dosyaları ve zil sesleri için en uygun depolama çözümü olacağını da sözlerine ekledi.

IDC Araştırma Analisti David Linsalata ise; dijital müzikten, 3 boyutlu oyunlara, TV ve videoya kadar, mobil telefon pazarının büyümesinde multimedya bileşenlerinin önemli bir tetikleyici olarak hızla gelişmekte olduğunu, yeterli depolama olmaz ise, kullanıcılaın pazara yeni çıkan gelişmiş mobil telefonların multimedia fonksiyonlarını yeterince kullanamayacaklarını söyledi.

Kingston’un yeni microSD kartı, tam ebatlı bir SD kart gibi kullanılabilmesi için bir SD Adaptörü ile birlikte piyasaya sunuluyor. Kaza sonucu veri kayıplarını önlemek için adaptör üzerinde bir yazma-koruma düğmesi de mevcut. 512MB’lık yeni ürün, şirketin Ocak 2006’daki Tüketici Elektroniği Show’unda duyurduğu 256 MB’lık microSD’nin devamı. Kingston, cihazlar ve mobil içeriklerin gelişimine paralel olarak daha geniş kapasitelerde kartlar üretmeye devam edecek.

Kingston microSD Özellik ve Spesifikasyonları

Kapasiteler : 256 MB, 512 MB
Ebat : 11 mm x 15 mm x 1 mm
Ratingler* : 8,8 MB/sec. read rate – 6,5 MB/sec. write rate
Çalışma ısısı : 0ºC - 60ºC
Depolama ısısı : -20ºC – 85 ºC
Ağırlık : 1,41 gr
Standartlar : SD Association standartlarıyla uyumlu
Taşınabilir : Ultra küçük tasarım
Çok yönlü : Adaptör ile birleştirildiğinde tam ebatlı bir SD kart gibi kullanılabilir.
Basit : Tak çalıştır kolaylığında
Güvenilir : Ümür boyu garantili

Kingston halen belli fonksiyonlara sahip telefonlarda bellek artırımı için kullanılan standart SD ve MMC kartlara ek olarak, miniSD’den micro SD ve MMCmobile kartlara kadar çok geniş bir yelpazede, bellek genişletme ihtiyacı artan kablosuz cihaz üreticilerine mobil bellek çözümü sunuyor. Kingston’un www.kingston.com/flash adresinde yer alan online Memory Finder aracı, mobil cihazlar ve uygulamaları için en uygun bellek ürününü bulmanızı kolaylaştırıyor.

* Yukarıda sayılan kapasitelerin bir kısmı formatlama ve diğer fonksiyonlar için kullanılmıştır, depolama kapasitelerini ifade etmez. Ayrıntılı bilgi için lütfen Kingston.com/Digital_Media_Guide adresinde yer alan dijital ürün klavuzuna başvurunuz.

** ** Hızlar, host cihazlarına ve konfigürasyonlarına göre değişebilir.

Okuyucu Yorumları