Kodak Z1275 ve Video

Kodak EasyShare Z1275 dijital fotoğraf makinesi, yüksek çözünürlüklü video çekim özelliğine sahip.

Kodak Z1275 ve Video

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

12 megapikselli Z1275, kullanıcı dostu özellikleriyle dikkat çekerken, yüksek ISO kapasitesiyle kötü ışık sorununu ortadan kaldırıyor.

Kodak yeni ürünü EasyShare Z1275 zoom'lu dijital fotoğraf makinesini piyasaya sundu. 12 megapiksel çözünürlüklü ürün, tüm detayları yakalayarak görüntü kalitesini artırıyor, fotoğraf üzerinde kırpma/büyütme imkanı veriyor ve 76x102 cm'ye kadar baskılar alınmasını sağlıyor.

Z1275, 5X optik zoom'u, profesyonel kalitede Schneider-Kreuznach Variogon optik zoom lensi ve 5X dijital zoom'u ile, yaratıcılığı maksimum düzeye çıkarıyor.

Z1275, geniş açılı ve yüksek çözünürlüklü 2.5 inçlik (6.4 cm) renkli bir ekrana sahip bulunuyor. Fotoğraflar, yatay ya da dikey çekilmiş olması fark etmeksizin, yönlendirme sensörüyle, sağ üst köşe yukarı gelecek biçimde döndürülebiliyor. Gözden geçirme modunda, fotoğrafları kısa sürede 8X'e kadar büyütmek, fotoğraflar arasında hızla gezinmek ya da birden fazla fotoğrafı görüntülemek mümkün oluyor. 64 MB'lik dahili bellek ve SDHC/SD/MMC kart genişleme yuvası ile, uzun süre çekim yapılabiliyor.

Yüksek obtüratör hızına sahip Z1275, loş ışıkta ve hızlı hareketin olduğu durumlarda bile detayları yakalayabiliyor. Cihaz, ışık koşullarına göre ISO 100 - ISO 3200 arasında otomatik seçim yapıyor. ISO 3200, 3.1 MP, 2.2 MP, 2.1 MP ve 1.2 MP çözünürlüklerinde kullanılabiliyor.

Z1275, dijital görüntü sabitleme özelliğiyle, makinenin titremesinden ya da nesnenin hareket etmesinden kaynaklanan bulanıklığı azaltıyor. Cihazın içindeki yazılım, net bir fotoğraf için, makine titremesinin etkisini minimum seviyeye indiriyor.

Z1275, Kodak Perfect Touch teknolojisiyle, fotoğrafların çekildiği andaki kadar canlı olmasını, daha parlak fotoğraflar basılmasını, daha detaylı görüntüler elde edilmesini ve karanlık gölgelerin kaldırılmasını sağlıyor.

Z1275'in akıllı sahne modu, mevcut 9 sahne modundan birini otomatik olarak seçiyor. Uygun bir mod bulunamazsa, Otomatik moda geçiliyor. Panorama birleştirme modu ise en fazla üç fotoğrafı birleştirerek tek bir fotoğraf oluşturulmasını sağlıyor.

Z1275, sesli HD video (1280x720) çekebiliyor. Çekim esnasında zoom'lama ya da playback yapılabiliyor. MPEG-4 sıkıştırma sayesinde, daha az bellekle daha uzun süre video çekilirken, 10x15 cm'lik bir baskıda birden fazla çerçeve basılabiliyor.

Z1275, portre, manzara, parlak mekan, eylem, parti, yakın çekim, metin/doküman, davranış/müze gibi çekim modlarına; yüksek, düşük, doğal, siyah-beyaz ve sepya gibi renk modlarına; program/manuel modlarına ve manuel kontrollere sahip bulunuyor. Cihaz, Kodak Renk Bilimi Görüntü İşleme Çipi ile, canlı ve gerçek renklerde fotoğraflar çekilmesini sağlıyor.

Z1275, Kodak EasyShare sisteminin bir parçası olduğundan, fotoğraf paylaşımı için üzerindeki Share tuşuna basmak yeterli oluyor. Ayrıca, Kodak'ın kolay baskı seçenekleriyle, yalnızca bir tuşa dokunarak evde fotoğraf baskısı alınabiliyor.

Kodak EasyShare Z1275 zoom'lu dijital fotoğraf makinesinin, Eylül başında, 7 inçlik dijital çerçeveyle birlikte, KDV dahil 559 YTL'den Türkiye'de de satışa sunulması planlanıyor.

Bilgi için:
Kodak
Tel: 0212-219 29 71

Okuyucu Yorumları