Komut satırı mı? Grafik arayüz mü?

Komut satırıyla çalışan 10 ücretsiz süper yazılım, grafik arayüzle çalışan 10 alternatife karşı...

Komut satırı grafiğe karşı!

Hızlı ve basit mi yoksa temiz ve rahat mı? Komut satırıyla ya da grafik kullanıcı arayüzüyle: CHIP Online'dan sizler için iki türde 10'ar güçlü yazılım...

Windows'un arayüzü hem güzel, hem de kullanışlı olmasına karşın çeşitli işlemler ve yazılımlar metin tabanlı konsol ortamından da aynen çalıştırılabilir. Video düzenlemekten, virüs taratmaya, hatta bilgisayar oyunlarını çalıştırmaya her şey mümkün.

Komut satırı kullanmanın avantajları oldukça bariz, araçlar çok sade, hızlı ve güçlü. Sıradan bilgisayar kullanıcılarının haklı korkusu ise o siyah ekranla karşılaşıp ne yazacağını bilememek. Grafik kullanıcı arayüzü işleri tıklayarak halletmeye yarıyor ve bilgisayar kullanmayı öğrenmeyi kolaylaştırıyor.

Windows'un Başlat menüsünden Çalıştır kısmına gelip cmd " yazmanız, komut satırına geçmek için yeterlidir. Bu araçları komut satırından çalıştırmanın, sandığınızın aksine oldukça kolay ve üstüne üstlük tatmin edici olduğunu göreceksiniz. DOS zamanlarını bilen bir kullanıcı değilseniz, bu ilginç tecrübeyi yaşamadan geçmeyin.. Yok bilenlerdenseniz de alanında en iyi ücretsiz araçları kaçırmayın.

Ama "Yok, komut satırı kullanmak bana uymadı" derseniz, paylaştığımız 10 ücretsiz yazılımın, grafik arayüze sahip sürümleri ya da muadilleri de galerimizde sizleri bekliyor. Kendiniz kıyaslayın ve görüşlerinizi paylaşın...

Okuyucu Yorumları