Kült Deadpool serisi hakkında tartışmalar var!

Fox Studios'un, Walt Disney'e satılmasının ardından pek çok dedikodu ortaya atıldı. Bunların en önemlisi Deadpool hakkında...

Deadpool'un geleceği belirsiz!

Disney ve Fox arasındaki anlaşma nihayete erdi. Disney, Fox'a ait olan X-Men, Wolverine ve Deadpool ve Fantastic Four gibi karakterlerin tüm haklarını satın aldı. Kısacası, yakın gelecekte reboot(yeniden çevrim) X-Men, Logan ve Fantastic Four yapımları ile karşılacağız. Fantastic Four, bu satım alımdaki kilit nokta. Galactus ve Silver Surfer gibi ultra güçlü "Kozmik" karakterler Marvel-Disney ortaklığına katılacak ve süper kahraman hikayelerine derinlik gelecek. Doctor Doom gibi bir diğer kült karakter de kadroya katılacak.

Marvel'ın başındaki isim olan Kevin Paige, söylentileri doğruladı. Kısa süre içinde; X-Men, Avengers ve Fantastic Four gibi karakterler ortak düşmanlara karşı omuz omuza savaşabilecek.

Maalesef Disney cephesinde Deadpool karakteri hakkında ciddi tartışmalar mevcut. Bilindiği üzere Disney'in en karanlık filmi bile 13 yaş sınırı ile yetiniyor. Lakin Deadpool için bu tür bir sınırlama mümkün değil; zira Deadpool'u 13 yaş ile sınırlamak karakterin tüm özelliklerini yitirmesi anlamına geliyor. Sızan dedikodulara göre Deadpool, Disney karakterlerinin arasına katılmayacak(Avengers, X-Men, Fantastic Four) ve kendi kurduğu X-Force ile birlikte çalışacak. Özetle Wade Wilson asla bir Avenger olamayacak. Lakin Deadpool filmleri solo olarak kesinlikle beyaz perde ile buluşmaya devam edecek.

Elbette bunlar söylentilerden ibaret. Disney-Marvel ortaklığının başka bir çare bulacağını umuyoruz.

İlk Deadpool filmi 783, devam filmi ise 785 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. Filmler; Avengers, Justice League gibi yapımların üçte birinden daha az yapım bütçesine sahiplerdi. Başrolünü Ryan Reynolds'un üstlendiği seride, sempatik oyuncuya; Josh Brolin(Kendisi Avengers filminde Thanos karakterine de hayat veriyor), Gotham ve Mentalist'in yıldızı Morena Baccarin, Rob Delaney, Leslie Uggams, Karan Soni, Alan Tudyk gibi birbirinden usta oyuncular destek verdi.

Deadpool muazzam başarısına rağmen, dördüncü duvarı kıran yapısı, 18 yaş üstü bir karakterle Marvel Genişletilmiş Evreni'ne uyum sağlayamıyor. Yine de bu denli popüler bir figür, bir kaç senarist dokunuşu ile MCU'da büyük başarılar elde edebilir. Bekleyip, sinema dünyasında neler olduğunu göreceğiz.

Okuyucu Yorumları