Lenovo, MWC 2024'te yeni ürün ve çözümlerini görücüye çıkardı

Lenovo, MWC 2024 kapsamında bilgisayar, yazılım, konsept ve altyapı çözümleri ve hizmetlerinden oluşan yeni portföyünü kullanıcıların beğenisine sundu.

Lenovo, MWC 2024'te yeni ürün ve çözümlerini görücüye çıkardı

MWC 2024'te Lenovo, yapay zeka cihazları, yazılım ve altyapı çözümleri portföyünün yanı sıra, 2 adet konsept cihazını görücüye çıkardı.

Lenovo ThinkBook Şeffaf Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Konsepti, 17,3 inçlik bir Mikro LED şeffaf ekrana sahip. Konseptin, çerçevesiz bir ekranı, şeffaf klavye alanı ve havada asılı duruyor izlenimi veren bir alt yüzeyi bulunuyor. Intel, Yapay Zekanın Ürettiği İçeriğin (AIGC) gücüyle şeffaf ekranın, fiziksel nesnelerle etkileşime olanak tanıdığını ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklerle dijital bilgileri üst üste getirerek iş birliği ve verimlilik konusunda yarar sağladığını belirtiyor. Ayrıca kullanıcılar, ürünün kendi kalemiyle klavye ve çizim ekranı arasında geçiş yapabiliyor.

Lenovonun sergilediği ürünler arasında yeni nesil dizüstü iş bilgisayarları olan; ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Ayrılabilir Gen 2 ve ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 bulunuyor. Intel vPro ve yeni Intel Core Ultra işlemcilerden güç alan dizüstü bilgisayarlar, Windows 11 işletim sistemine sahip. Intel, yeni modellerin yapay zeka donanımına ihtiyaç duyan kullanıcılar için geliştirildiğini belirtiyor.

Lenovo ayrıca, Motorola ile ortaklaşa geliştirdiği Smart Connect adı verilen ve kullanıcıların görevleri bir cihazdan diğerine sorunsuz bir şekilde geçirmesine olanak tanıyan yeni bir cihazlar arası yönetim aracını duyurdu. Smart Connect'in amacı, kullanıcıların bilgisayar, telefon ve tablet arasında sorunsuz görev geçişi yapabilmesine ve güvenli dosya paylaşımına yardımcı olmak. Smart Connect ile bilgisayarda mobil uygulamalara erişilebiliyor ve telefon bildirimleri yönetilebiliyor.