LG: Yeni Blu-ray sürücü ve yazıcılar

LG firması Blu-ray sürücü gamını genişletiyor: İşte üç farklı tatta Blu-ray sürücüsü.

LG'nin yeni mavileri

Koreli üretici LG Electronics üç Blu-ray sürücü duyurdu: Bir dâhili Blu-ray-/DVD kombo sürücü, bir dâhili Blu-ray disk yazıcı ve bir harici Blu-ray disk yazıcı.

CH08LS bir kombo sürücü: Üreticinin verdiği bilgilere göre dâhili SATA sürücü tüm yaygın Blu-ray formatlarını okuyor, DVD'lere (16x) ve CD'lere (40x) yazabiliyor. DVD'lerde maksimum veri aktarım hızı 16,62 Mbit/s. CD'ler 40x yeniden yazılabilir DVD'ler ise 12x hızında okunuyor; ciahz Blu-ray diskleri okurken maksimum 8x hızına (BD-ROM) çıkabiliyor.

BH08LS, DVD'ler ve CD'lerin yanında Blu-ray disklere de yazabiliyor: BD-R medyalara 8x hızla yazabilen sürücü, maksimum 146,86 Mbit/s veri aktarım hızına ulaşabiliyor.

Harici sürüm BH08LS, BH08LU modeline harici bir kutuyla ev sahipliği yapıyor; bu sebeple ikisinin de teknik verilerinin aynı olması olası.

LG Electronics kombo sürücüyü yaklaşık 100 Euro karşılığında piyasaya sürecek. Blu-ray yazıcı BH08LS ise 200 Euro ile iki kat daha pahalı oluyor. LG, harici sürüm için herhangi bir fiyat belirtmedi.

Okuyucu Yorumları