Longhorn: Bir Sonraki Windows’un Öncüsü

Microsoft, Windows XP takipçisinin çalışır durumdaki bir sürümünü bu senenin ilk yarısında donanım ve yazılım üreticilerine sunacak. Microsoft geliştirme bölümü direktörü John Montgomery’nin “Cnet”’in haber servisine verdiği demece göre firma, test versiyonunun geliştiricilerin hizmetine sunulacağın

Longhorn: Bir Sonraki Windows’un Öncüsü

Microsoft, işletim sistemini “Longhorn” adı altında geliştirdi. Ürün, bu sene Nisan’da düzenlenecek olan “Windows Hardware Engineering (WinHEC) konferansının ana konusu olacak. Üreticiler, burada Longhorn’un gelecek ev bilgisayarları, sunucular ve diğer bilgisayar türleri için sundukları hakkında bilgi alacaklar.

Microsoft, Ekim 2003’teki “Professional Developer Conference” (PDC) kapsamındaki Longhorn’un ilk test sürümünü geliştiricilere dağıtmıştı. O zamandan beri işletim sisteminin tam sürümünün önümüzdeki sene yaz başlarında yayınlanacağı hesaplanıyordu.

Microsoft, bu arada Longhorn sisteminin grafik teknolojisini kullanıma sundu. Grafik ara yüzü “Avalon” ileride işletim sisteminin, programların, multimedya içeriklerinin ve dokümanların kullanıcı arayüzlerini birbirleri ile ilişkilendirecek.

Okuyucu Yorumları