Macromedia Studio 8’i duyurdu

Macromedia, web tasarımcıları, geliştiricileri, video profesyonelleri ve grafik sanatçılarının etkileşimli online deneyimler tasarlamaları, geliştirmeleri ve sürdürmelerine imkan sağlayan tanıdık araç seti Studio’nun 8. sürümünü çıkardı.

Macromedia Studio 8’i duyurdu

Yeni yazılım seti masaüstü ve mobil uygulamalar için gelişmiş tasarım, geliştirim ve sürdürüm araçları sunuyor.

Ödüllü Macromedia Dreamweaver 8, Macromedia Flash Professional 8 ve Macromedia Fireworks 8 ile ana üretkenlik araçları Macromedia Contribute 3 ve Macromedia FlashPaper 2’yi bir araya getiren Studio 8, üst seviye ifade, verimlilik ve kolaylaştırılmış iş akışı ile web siteleri, etkileşimli medya ve mobil içerik hazırlanmasında önemli avantajlar sağlıyor.

Medyasoft Genel Müdürü İhsan Taşer, Macromedia araçlarının, İnternet’in ilk yıllarından itibaren webe renk kattığını belirterek, “Şimdi artık Flash ve Studio platformu renk katmanın ötesinde web’de iş yapmanın, web’le iş yapmanın, web’de daha iyi bir deneyim yaşatmanın vazgeçilmez platformu haline gelmeye başladı. Flash Player’ın sadece bilgisayarlar üzerinde değil, aynı zamanda İnternete bağlanabilen cihazlar üzerinde de giderek yaygınlaşması bu gerçekliği oluşturan en önemli faktör.

Tarım, sanayi ve hizmetler çağı derken, şimdi artık deneyim çağından söz etmemiz doğru olacaktır. Dünya vatandaşları artık deneyim ekonomisinin bir parçası oluyorlar. Alışveriş ederken, müzik dinlerken, kahve içerken ya da web’de gezinirken yaptıkları işin doğrudan faydasının yanında içine farklı derinliklerin, akılda kalıcı, hatırlanabilir farklı deneyimlerin katılmasını tercih ediyorlar. Bu deneyimler, ürünlere değer katıyor. Nasıl müziği iPod’dan dinlemek, kahveyi Starbucks’ta içmek ya da Kolayı Rock’n Coke konserinde içmek yapılan işe ayrı bir değer katıyor, farklı bir yaşam biçimi deneyimi yaşatıyorsa, web’de de bir otel rezervasyonunu Flash platformu kullanılarak hazırlanan bir siteden sürükle – bırak mantığı içinde yapmak, ya da bir online alışveriş sitesinden bir ürünü seçenekleri görsel olarak daraltarak satın almak ya da sürükle-bırak İnternet bankacılığını kullanmak da aynı şekilde farklı ve çarpıcı bir deneyim yaşatmakta.

Bu deneyimi web’de sağlayan çalışmalar Macromedia’nın Studio araçları ile üretilen tasarım ve uygulamalardır. Deneyim ekonomisi, tüm yeni ürünlerin olduğu gibi web ortamının da tüketici odaklı olmasını öngörüyor. Bunu gerçekleştirmek yolunda Studio 8 devrimsel yenilikler içeriyor”.

“Studio 8 öne doğru büyük bir sıçrama”, diyen Macromedia CEO’su Stephen Elop, “Özelliklerinde ve performansında çok büyük ilerlemeler var. Bu şekilde tasarımcı ve geliştiriciler, şimdiye kadarkinden çok daha kısa bir zaman harcayarak web ve internet aygıtları için daha fazla ifade ve çekicilik yeteneğine sahip deneyimleri hazırlama ve sunma imkanına kavuşuyorlar. Dünyanın dört bir yanındaki beta kullanıcılarımızın ortak fikri, bu sürümün dijital içerik hazırlama ve sunmada insanların düşünce biçimini radikal bir şekilde değiştirecek olmasıdır”.

Studio 8, iş akışında iyileştirmelerle birlikte ürün özelliklerinde birçok ilki de beraberinde getiriyor. Contribute ve Flash Paper’ın eklenmesi tasarımcılar ve geliştiricilere web içeriğinin sürdürülmesi ve sitelerinin bakımının yapılması noktasında maliyet tasarrufu sağlayan akıcı bir yaklaşım sağlamakta. Studio 8 aynı zamanda çağ atlatan video encoding araçları sunmakta. Bu şekilde müşterilerimiz yüksek kalitede etkileşimli videolar hazırlayarak ve yayınlayarak hafızadan silinmeyecek online deneyimler oluşturabilecekler. Yeni CSS özellikleri ve XML için görsel yazarlık araçları, web sitelerine ve uygulamalara stil ve derinlik katmakta. Yeni mobil yazarlık ve test araçları ile Studio 8, iş dünyasına farklı platformlar üzerinde en geniş izleyici kitlesine ulaşma imkanı tanımaktadır.

Toyota Motor Corporation Yerel Reklam ve Pazarlama Bölümü Başkan Yardımcısı Yoshitaka Hirano Macromedia teknolojisinin kendilerine Toyota Hybrid City sitesinde Toyota’nın hybrid teknolojini müşterilerine anlatmayı amaçlayan temel tasarım hedeflerini gerçekleştirmede yardımcı olduğunu belirterek şunları eklemekte: “Studio 8’in ileri düzey görsel efektler ve video entegrasyonu gibi ifade gücü yüksek yeni özelliklerini heyecanla bekliyoruz. Bunlar bize Toyota’nın ileri teknolojisini eğlendirici ve aynı zamanda eğitici eşsiz web deneyimi yolu ile tanıtmamıza imkan tanıyacaktır”.

Studio 8 araç seti ve içerdiği yazılımlar, Macromedia Flash platformunun ana uygulama komponentleri olarak öne çıkıyor. Macromedia Flash Platformu, en etkili zengin içerik, uygulama ve iletişim deneyimlerinin farklı tarayıcılar, işletim sistemleri ve internet aygıtlarından gösterilmesine imkan sağlamaktadır.

Studio 8 ile birlikte, Studio 8’in bir parçası ya da ayrı bir ürün olarak Dreamweaver 8 de pazara sunuluyor. Dreamweaver 8, Macromedia’nın web siteleri ve uygulama tasarım ve geliştirmede sektör lideri olan yazılımının son sürümü. Yeni Dreamweaver 8 daha kolay tasarım için geliştirilmiş Cascading Style Sheet (CSS) tasarım görselleştirmesi, XML veri beslemeleri ile sürükle-bırak entegrasyonu, XML ve XSLT için geliştirilmiş kod öneri desteği, geliştirim sürecini akıcı hale getiren büyütme ve kod genişletme ve Flash video içeriğinin web sitelerine yerleştirilebilmesi için daha kolay seçenekler getirmesi gibi özellikler sunmaktadır.

Flash Professional 8 ise, etkileşimli web siteleri, dijital deneyimler ve mobil içerik hazırlamada sektörün en gelişmiş yazarlık ortamı sunan Flash teknolojisinde önemli bir adım oluşturuyor. Geliştirilmiş grafik performansı, yeni grafik efekt yetenekleri, yeni animasyon kontolleri, script editör kullanılabilirliği, Flash Video özellikleri ve iş akışı entegrasyonu, öncü video düzenleme ve encoding araçları, daha önce mümkün olmayan bir şekilde zengin ve derin web içeriklerinin hazırlanmasına imkan tanımaktadır.
Fireworks 8 birçok yeni ve gelişmiş özellikler sunmakta. Grafik tasarımcılar ve web uygulama geliştiricileri şimdi artık CSS stili açılır menüler, 25’den fazla yeni blend modla deney yapma imkanı, yeni dosya formatlarında aktarım ve Dreamweaver 8 ve Flash Professional 8 ile geliştirilmiş geçişli (roundtrip) düzenleme deneyimine kavuşuyorlar.

Studio 8 araç setine Contribute 3 ve FlashPaper 2’nin eklenmesi ile kullanıcıların iş akışı ihtiyaçlarını daha iyi karşılama imkanı doğdu. Contribute 3 web profesyonellerine web sitesi entegrasyonunu koruyarak kontrollü bir şekilde şablon tabanlı iş akışı içerisinde verimliliği artırarak içeriği değiştirme ve güncelleme imkanı sağlamaktadır. FlashPaper2 içerik üretim sürecine her türlü dosya biçimini webe hazır PDF ve SWF dosya biçimine çevirerek katkı sağlamaktadır.

Flash Platformunun omurgasını oluşturan Flash Player 8 yaygın oynatıcı platformuna gelen ana bir terfidir. Flash Player 8 daha yüksek kalitede video codec, ileri düzey metin motoru ve geliştirilmiş güvenlik modeli ve hafif oynatıcı içerisinde eşsiz performans sağlayan gizlilik kontrolleri içermektedir. Flash Player halen 600 milyonun üzerinde masaüstü bilgisayar ve mobil cihazlarda yüklüdür.

Yankee Group’tan Araştırma Direktörü Tom Dwyer, "Tasarımcılar, geliştiriciler ve grafik sanatçıları, yaratıcılıklarını ifade edebilmek ve verimli çalışabilmek için özel araçlara güvenirler. Macromedia Studio 8 içerisindeki iyi entegre edilmiş araçlar, endüstri standartı teknolojilerin avantajını kullanmanın yanında iş akışlarını geliştirme ve medya ve web profesyonellerinin üretken, karlı, rekabetçi ve başarılı olmalarına yardımcı olmak noktasında önemli bir yol katettiğini düşünüyoruz”, demektedir.

Fiyatlar, Terfi Politikası ve Teslim tarihleri

Macromedia, mevcut Studio ürünleri kullanıcıları için terfi imkanlarını genişletti ve kolaylaştırdı. Studio’nın ya da tek tek Dreamweaver, Freehand, Flash, Fireworks’ün önceki tüm sürümlerine sahip olanlar tek bir fiyata Studio 8’e terfi etme imkanı bulacaklar. Ayrıca tek tek ürünleri terfi ettirme imkanı da sağlanıyor.

Yakın zamanda Studio MX 2004 yazılımlarını satın alanları da koruyoruz. 9 Temmuz ile Studio 8’in müşterilerimize gönderildiği günden 60 gün sonrası arası Studio MX 2004 alanlar, ücretsiz olarak Studio 8’e terfi imkanına sahip olacaklar.

Studio 8 ürünleri Macintosh ve Windows platformunda ayrı ayrı var olacaklar. Studio 8 ürünleri siparişlerini 8 Ağustos’tan itibaren geçebilirsiniz. Ürünlerin tahmini teslim tarihi, Eylül 2005 sonu olacak.

Türkiye Fiyatları

Studio 8 $ 1.199
Studio 8 Upgrade $ 605
Dreamweaver 8 $ 619
Dreamweaver 8 Upgrade $ 302
Contribute 3.0 $ 230
Contribute 3.0 Upgrade $ 114
Flash 8 Basic $ 619
Flash Pro 8 $ 1.067
Flash Pro 8 Upgrade $ 461

Okuyucu Yorumları