Marka Sıralamasında Google, Apple'ı Yine Geçti

Teknoloji markaları arasında en değerlisi, bu yıl yine Google oldu. Listenin devamı ve ilginç detaylar, haberimizde!

Google, Apple'ı yine geride bıraktı!

Kantar Millward Brown'a ait araştırma girişimi BrandZ, 2017'nin dünya markaları sıralamasını açıkladı ve sonuçlara bakılırsa Google zirvedeki konumunu Apple'ı geride bırakarak iki yıldır korumaya devam ediyor. Apple geçtiğimiz yıl da ikinci sıradaydı, ancak şirket 2010 ve 2014 yılları arasında ve 2015 yılında birinci konumda bulunuyordu.

Araştırmaya göre Apple'ın marka değeri geçen yıla oranla %3 artarak 234.7 milyar dolara yükseldi, aynı anda Google ise %7 büyüyerek 245.6 milyar dolara çıktı. Microsoft üçüncü sıradaki konumunu üç yıldır korumaya devam ediyor. Tekrar tırmanışta olan marka, Surface Studio sayesinde bu yıl %18 marka değeri kazandı.

51 farklı ülkede 3 milyon müşteri görüşmesine dayanarak yapılan araştırma, teknoloji şirketleri diğer markaların tümünü geride bıraktığını gösteriyor. Kantar Millward Brown bu görüşmelerden en az 4.6 milyon veri puanı topladığını açıkladı.

Şaşırtıcı şekilde, bu yıl Apple, Microsoft ve Google'a meydan okuyan marka Facebook değil, Amazon oldu. Çevrimiçi alışveriş platformu geçen yıla oranla üç sıra tırmanarak dördüncü sıraya erişti ve bunu %41 oranında marka değeri artışı ile başardı. Sadece beş yıl önce, Amazon 20'inci sıradaki konumunu korumakta zorlanıyordu.

Ayrıca araştırma sonuçlarından çıkan iki ilginç gerçek de şunlar:

  • En iyi 5 markanın toplam marka değeri, en iyi 100 markanın toplam değerinin %25'ini oluşturuyor.
  • Ayrıca YouTube, Snap ve Netflix bu yıl ilk defa BrandZ'nin listesine girmeyi başardı.
Okuyucu Yorumları