Masaüstünüzü sekmeler ile yönetin!

Bu bedava araç, tarayıcılardan alıştığımız sekmeleri masaüstünüze taşıyacak: İndirin, deneyin...

Sekmeler masaüstünde!

Sekme mantığı özellikle internet tarayıcılarında büyük ilgi gördü ve neredeyse standart hale geldi. Peki sekmeleri masaüstünüze taşımak ister miydiniz? Stick adlı ücretsiz program bunu sizin için mümkün kılıyor. Stick masaüstünüzün kenarında yer alan ve notlarınızı, sık kullandığınız internet bağlantılarınızı ve bazı uygulamalara hızlı erişim imkanı sağlayan kullanışlı bir yazılım.

Programı daha etkili kullanabilmek için kurulum esnasında bazı ufak detaylara dikkat etmeniz gerekiyor.Kurulum esnasında "Select Components" penceresinde iken üst bölümde yer alan menüdeki "Stick Basic" yerine, "Stick Enchanced"ı seçebilir veya alt bölümde yer alan bileşenlerden kullanmayı düşündüklerine tıklayabilirsiniz. Böylece program çalıştığında hazır bileşenler her zaman elinizin altında olacaklar. Yine kurulum anında "Launch Stick on Startup" satırının yanındaki kutucuğu işaretlerseniz artık Stick bilgisayarınız her başladığında otomatik olarak çalışacaktır.

Sekmeler için biraz da ince ayar...

Sekmeler için biraz da ince ayar...

Bundan sonra tek yapmanız gereken Stick'in "Tab Manager"ına girmek ve istediğinzi bileşeni kullanmak. Takvim, hesap makinesi, RSS okuyucu, araç çubuğu ve hızlı web bağlantılarının yanı sıra Stick sayesinde notlarınızı da masaüstündeki sekmelerde tutabilirsiniz.

Herhangi bir sekme oluşturduktan sonra yine Tab Manager'da bazı ince ayarlar yapmak da mümkün. Örneğin oluşturduğunuz bir sekmeyi göremiyorsanız bu Tab Manager'dan o sekmeyi seçin ve Visible kutucuğunun işaretli olduğundan emin olun. Ayrıca ufak olmasına rağmen yine de kullandığınız pencerenin önüne geçip işlerinizi zorlaştırıyorsa, aynı yerden Always on Top özelliğini kapatmanızda fayda var.

Stick adlı 4 MB'lık ücretsiz programı şu adresten indirebilirsiniz. Stick'in kurulum gerektirmeyen ve USB'den çalışabilen sürümünü yine aynı adresten, alt bölümdeki Stick To-Go bölümünden indirebilirsiniz.

Download: Stick

Okuyucu Yorumları