Sular çekildikçe korkunç sırlar ortaya çıkıyor

Bir varil içinde insan cesedi... Kıyı boyunca insan kemikleri... Tarih öncesi tuz madenleri... İklim değişikliği nedeniyle ABD'de Las Vegas yakınlarındaki Mead Gölü kurudukça korkunç sırlar ortaya dökülmeye başladı.

Korku filmi gibi...

Nevada, Las Vegas yakınlarında ABD'nin en büyük su rezervlerinden Mead Gölü'nde su seviyeleri düşüyor. CNN'nin bildirdiğine göre , 1 Mayıs'ta bölgesel kuraklık nedeniyle azalan sular, yetkilileri korkunç bir keşfe yönlendirdi: 30 yıldan uzun bir süre önce suya atılmış ve içinde bir cesedin yer aldığı varil. Ulusal Park Servisi (NPS) yetkilileri sadece birkaç gün sonra Lake Mead'in Callville Körfezi'nde daha fazla insan kalıntısının ortaya çıktığını söyledi .

Polis memurlarının KTNV Las Vegas'a verdiği demece göre kemikler analiz Adli Tıp'a gönderildi. Las Vegas Metropolitan Polis Departmanı (LVMPD) temsilcileri yaptığı açıklamada, varildeki cesedin üzerinde bulunan giysi ve ayakkabıların, kurbanın "70'lerin ortasından 80'lerin başına kadar bir zamanda" öldüğünü işaret ettiğini söylüyor. LVMPD Cinayet Bölümü Teğmen Ray Spencer, "Bunun ateşli silah yaralanması ve cinayet olduğuna inanıyoruz" dedi. Kurbanın kimliği henüz bilinmiyor.

ABC News'in haberine göre ise birkaç gün sonra iki kız kardeş gölde kürek sörfü yaparken bir kumsalda ikinci bir insana ait kemik parçaları gördü.

40 MİLYONDAN FAZLA İNSANA SU SAĞLIYOR

Mead Gölü'ndeki su seviyesi 1971'den beri en düşük seviyelerine ulaştı. Baraj Gölü'nün suyu 40 milyon kişiye içme suyu ve elektrik sağlıyor.

Sciencelive'in haberine göre Mead Gölü, yedi eyalette ve kuzey Meksika'da 40 milyondan fazla insana su sağlıyor ve Las Vegas'ın yaklaşık 30 mil (48 kilometre) doğusunda yer alıyor.

MAFYA İZİ Mİ?

Guardian'ın haberine göre Mob Müzesi'nin başkan yardımcısı Geoff Schumacher, daha fazla ceset keşfedileceğini tahmin ediyor. Schumacher, hiçbir zaman bulunamayan kayıkçılar ve yüzücülere atıfta bulunarak, "Bence bu kişilerin çoğu boğulan kurbanlar olacak" diyor ama varildeki cesedin mafyayı işaret ediyor olabileceği görüşünde: "Bir fıçıya insan koymak... Bazen onu suya atarlardı.”

Schumacher 1950'lerin ortalarında Las Vegas'ta gangster olan "Yakışıklı Johnny" Roselli'nin kaybolduktan sonra 1976'da cesedinin kıyı açıklarında yüzen bir çelik varilde bulunmasını hatırlattı.

NASA'YA GÖRE KAPASİTE HIZLA DÜŞÜYOR

NASA'ya göre Mead Gölü, maksimum kapasitede 9,3 trilyon galon (36 trilyon litre) su tutar. Ancak rezerv en son 1999'da tam kapasiteye yakındı ve su seviyeleri o zamandan beri sürekli düşüyor. NASA verilerine göre iklim değişikliğinin tetiklediği ısınma sıcaklıkları, bölge için 1000 yıldan uzun süredir görülen en kötü kurak döneme yol açıyor.

YENİ SIRLAR ORTAYA ÇIKABİLİR

Ağustos 2020'de Mead Gölü'nün suları kapasitesinin yalnızca yüzde 35'ine ulaşabildi. CNN'e göre bu yıl 9 Mayıs'ta ölçülen su seviyesi 30'lardan bu yana kaydedilen en düşük seviye.

Eski Las Vegas Belediye Başkanı Oscar Goodman, su seviyesi azaldıkça tüyler ürpertici yeni sırların daha derinlerde ortaya çıkabileceğini söylüyor.