Medal of Honor, EA'in başını ağrıttı

Oyun devi EA, bu hareketiyle öyle büyük tepkiler aldı ki, U dönüşü yapmak dışında bir çaresi kalmadı

Electronic Arts'a büyük tepki

Geçtiğimiz günlerde 27 kişinin ölümüyle sonuçlanan Connecticut'taki Newtown okul saldırısının yankıları sürüyor. Bu üzücü olay neticesinde şiddet, silahlanma ve silah ticareti gibi konular, son günlerde ABD gündeminin başını çekiyor.

Vatandaşların konuyla ilgili tepki gösterdiği platformların başında ise, sık sık günah keçisi gibi görülen bilgisayar oyunları geliyor. Ünlü oyun üreticisi EA de bu tepkilerden nasibini almış durumda. Dev şirket, aldığı bir yığın olumsuz geri bildirimden sonra, Medal of Honor: Warfighter oyununun web sitesinden, anlaşma yaptığı silah şirketlerinin linklerini kaldırdı.

Bilindiği üzere EA, Medal of Honor oyununda gerçek silah modellerine yer veriyor. Şirketin bu doğrultuda dev silah üreticileriyle de ortaklığı bulunuyor. Oyun içinde yer alan bölümlerden biri de, bu silah şirketlerinin web sitelerini içeriyor. İstendiği takdirde ilgili bağlantılara tıklayarak, bu şirketlerin web sitelerinden silah satın almanız mümkün.

EA, geç de olsa ortaklarının web sitelerini kaldırarak tepkilerden bir nebze olsun kurtulmak istiyor. Ancak bu konuda ne denli başarılı olur, bilinmez...

Okuyucu Yorumları