Media Markt'tan yeni İzmir mağazası

14 ülkede 566 mağazası olan Media Markt, Türkiye'deki 11. Mağazasını açtı, 45.000 ürün sundu...

Media Markt'tan yeni mağaza

Türkiye'de 2007'den beri genişleyen Media Markt, 28 Ekim Çarşamba günü 06.00'da İzmir Balçova mağazası açılışını gerçekleştirdi.

Media Markt'ın açılışında özel indirimler ve promosyonlarla satılan ürünler İzmirlileri Balçova'da topladı. Dünya markalarını ve büyük ürün çeşitliliğini bir araya getiren mağaza, Media Markt'ın "Dört dörtlük yatırım atağı" olarak nitelendirdiği 2009 yıl sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanan mağaza açılışlarının ilki oldu.

2 kata yayılan 3.700 metrekarelik İzmir Balçova mağazasında 45.000 ürün seçeneği var. 2007 yılından itibaren Türk tüketicilerini dünya markaları, bol seçenek ve uygun fiyatlarla buluşturmayı vaat eden Media Markt'ın, 10.000 metrekare alan üzerine kurulu olan Balçova mağazası, 3.700 metrekare satış alanına sahip bulunuyor. Otoparkı da bulunan Balçova mağazasında hizmet verecek olan Media Markt, böylece 90 kişiye daha istihdam sağlayacağını açıkladı.

Yıl sonuna kadar 100.000 metrekare hedefi

Yıl sonuna kadar 100.000 metrekare hedefi
1500 kişi çalışacak

Media Markt, yıl sonuna kadar Türkiye'deki tüm mağazaları ile toplam 100 bin metrekarelik alana ulaşmayı ve 1.500 kişiye istihdam sağlamayı hedeflediğini açıkladı. İzmir Balçova mağazasının açılışında konuşan Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, "Türkiye'deki büyüme planlarımıza ilk günkü kararlılığımızla devam ediyoruz. Ülkemiz ekonomisine duyduğumuz güvenin yanı sıra Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel ve büyüklük nedeniyle dört dörtlük bir yatırım atağı başlattık. 2009 yılı sonuna kadar Türkiye'deki mağaza sayımızı 15'e, satış alanımızı 100 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediğimiz yatırım atağımızın ilkini İzmir Balçova mağazası ile yaptık. Bundan sonra, 2 ay içerisinde biri Ankara, diğer ikisi İstanbul'da olmak üzere 3 mağaza daha açacağız." açıklamasında bulundu.

Topatan, Media Markt'ın İzmir mağazası ile ilgili olarak, "İzmir mağazamız, her biri binlerce alan üzerine kurulu mağazalarımızın 12'ncisi. 3.700 metrekaresi satış alanı olmak üzere 10.000 metrekare alan üzerine kurulu. 45.000'den fazla ürün çeşidimizle en iyisini hakeden İzmirli tüketicilerin hizmetinde olacağız" şeklinde konuştu.

Bu yıl kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutlayan Media Markt mağazalarında, televizyon ve görüntü sistemlerinden Hi-Fi ses sistemlerine, fotoğraf makineleri ve kameralardan film DVD, müzik CD, bilgisayar oyunları ve konsollara, bilgisayar ve cep telefonlarından beyaz eşya ve küçük ev aletlerine kadar birçok ürün çeşidi ile tüketicilere sunuluyor.

Media Markt Hakkında

Media Markt Hakkında
1979'dan 2009'a 30 yıl

1979 yılında ilk mağazasını Almanya'nın Münih kentinde açan Media Markt, sırasıyla Avusturya, İtalya, İsviçre, Macaristan, Polonya, İspanya, Hollanda, Belçika, Portekiz, Yunanistan, İsveç, Rusya ve Türkiye'deki mağazalarıyla teknoloji severlerle buluştu. Media Saturn Holding bünyesinde yer alan Media Markt'ın 14 ülkede 566 mağazası ve 50.000' e yakın çalışanı bulunmaktadır.

Türkiye'de ilk mağazasını 2007 Eylül ayında İstanbul Ümraniye'de açan Media Markt, daha sonra sırasıyla Eskişehir, Mersin, İstanbul Beylikdüzü, Ankara'daki 2 mağazasıyla hizmet ağını hızla genişletmeye devam etmiştir. 2008 yılının Kasım ayında İstanbul'daki mağaza sayısını 3'e çıkaran Media Markt, ardından Bursa'da ve Adana mağazalarını hizmete sokmuş, Güneşli ve Merter mağazalarının açılışı ile Türkiye'deki toplam mağaza sayısını 11'e yükseltmiştir.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları