Meta'dan, çok tartışılan Threads uygulaması için geri adım geliyor

Meta, Threads uygulamasının büyüme stratejilerinde kullanıcıları dinlemiş gibi görünüyor. Artık kullanıcılar gönderilerini Facebook ve Instagram akışlarına göndermeyi devre dışı bırakabilecek.

Meta'dan, çok tartışılan Threads uygulaması için geri adım

Görünüşe göre Meta, Threads için agresif ve pek de iyi karşılanmayan büyüme taktiklerinden birinde geri adım atıyor. Şirket, Threads kullanıcılarının gönderilerinin Facebook ve Instagram akışlarına da gönderilmesini devre dışı bırakabilmeleri için yeni bir gizlilik ayarı üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Henüz yayınlanmamış olan bu özellik, tersine mühendis Alessandro Paluzzi tarafından tespit edildi. Paluzzi, Threads'in gizlilik ayarlarında yeni bir "diğer uygulamalardaki gönderileri önerme" seçeneğinin ekran görüntülerini paylaştı.

Bu özellik, şirketin Threads'i güçlendirmek amacıyla Facebook akışlarında kullanıcıların Threads gönderilerini tanıttığını kabul etmesinden bir hafta sonra geldi. Meta geçmişte diğer uygulamalarını tanıtmak için benzer taktikler kullanmış olsa da bu hareket, çoğu Facebook'ta aktif olmayan ve tanıtımları izinsiz bir aşırı erişim olarak gören Threads kullanıcıları arasında popüler olmadı. Meta geçen hafta, kullanıcıların vazgeçememe konusundaki şikayetlerine cevaben "geri bildirimleri dinlediğini" söyledi.

Özellikle, Meta'nın hala varsayılan bir ayar olarak çapraz gönderimi otomatik olarak etkinleştirmeyi planladığı görülüyor. Opt-out ekranında "Profiliniz herkese açıksa, gönderileriniz diğer uygulamalarda önerilebilir, böylece insanlar sizi keşfedebilir ve takip edebilir" deniyor.

Meta'nın Threads büyümesini artırma çabalarını istikrarlı bir şekilde hızlandırdığı bir dönemde, bu özellik konusunda tartışmalar yaşanıyor. Twitter klonu son haftalarda yeniden büyümeye başladı ve şu anda yaklaşık 100 milyon aylık kullanıcıya sahip.