Microsoft Casus Avında

Güvenlik açıkları ile başı dertte olan şirketlerin başında Microsoft geliyor. Microsoft, Windows XP Service Pack 2 ile başlattığı savaşı Microsoft Antispyware ile sürdürmeye niyetli görünüyor.

Microsoft Casus Avında

Casus tarama

Yazılımın ana bölümlerinden biri olan bu araç ile bilgisayarınızda bulunan casusları bulabiliyorsunuz. Bu işlem biraz zaman alsa da daha sonra başınıza açılabilecek sorunları düşündükçe bu zamandan feragat etmeniz gayet doğal. Kendi sistemimizde yaptığımız tarama sonucunda gördük ki; Microsoft, casus yazılımların neler yapabileceğini gayet iyi öğrenmiş ve yazılımı da bu tecrübelerini kullanarak ortaya çıkarmış. Çünkü rakip yazılımlarının bulamadığı birçok gereksiz ve reklâm amaçlı dosyayı bulup kullanıcının istekleri doğrultusunda temizleyebiliyor. Tarama işlemini dilerseniz el ile, dilerseniz de günün belirli bir saatinde otomatik olarak yaptırabilirsiniz. Biz, haftada en az bir kere bu tarama işlemini gerçekleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Tarama işlemine başlamadan önce, referans dosyanızın da güncel olduğundan emin olmak için yazılımın güncelleme butonuna bir kere basmanızda fayda var.

Gerçek zamanlı koruma

Sorun oluştuktan sonra zararı karşılamak yerine, olabilecek sorunları başından engellemenin en iyi yöntem olarak kabul eden yazılım, bu gerçeği kendi içerisinde başarılı bir araç ile kullanıcıya sunuyor. Microsoft Antispyware tarafından bilgisayarınıza sokulan ajanlar başta internet, sistem ve uygulama yazılımları olmak üzere 3 kategoride görevlerini gerçekleştiriyorlar. Herhangi bir zararlı durum ile karşılaşıldığında ise kullanıcıyı anında ikaz ederek çözüm yoluyla beraber bu zarar hakkında da bilgi veriyorlar. Tabii ki bu özelliğin işe yaraması için görev çubuğunda bu yazılımın her zaman çalışması gerekmektedir. Çok yavaş sistemleri olan kullanıcılar için ek bir yük gibi görünebilir. Zira yaptığımız testlerde de açıkça gördük ki; rakiplerinin aksine biraz daha hantal olarak çalıştığını kabul etmek gerekir.

Genel bakış

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, bilişim dünyasında güvenlik sorunu ile en fazla başı dertte olan kurum, şüphesiz Microsoft. Bugüne kadarki güvenlik açıkları ise her ne kadar yamalarla kapatılmaya çalışılsa da güvenlik için mutlaka bir platforma ihtiyaç duyulduğu gerçeği, kendisini Service Pack 2 ile açıkça ortaya koydu. Atılan adımların hala yetersiz olduğunu ve güvenlik açıkları ile savaşmak için izlediği yol haritasında daha birçok kilometre taşı bulunduğunu düşünen yazılım devi, şimdi de casus avcısı küçük bir program ile bu savaşta galip olmak için çaba sarf ediyor. Microsoft Antispyware.

Programı, bilinmeyenleri ortaya koyan devrim yaratacak bir program olarak görmek doğru olmaz. Nedeni ise gerçekleştirmek istediği görevler için, başka yazılım şirketleri tarafından da daha önce birçok başarılı programın sunulması. O programlar da Microsoft ürünlerini kullanan bilgisayar kullanıcılarının başını dertten kurtarmak için piyasaya sürülmüştü. Microsoft Antispyware de bu yazılımların kategorisinde yepyeni bir soluk olarak ortaya çıkmış durumda. Aslına bakarsanız, bu yeniliği şuna benzetebiliriz, çiftliğinin güvenliğini özel bir güvenlik şirketine bırakan bir çiftçi, kendisine makineli tüfekler ve güvenlik sistemi alarak artık özel güvenlik şirketine bağımlı olmaktan kurtulup, kendi güvenliğini kendisi sağlamak istiyor. Çünkü kendi çiftliğini, zayıf yönlerini en iyi o tanıyor.

Okuyucu Yorumları