Microsoft HealthVault Kapanıyor!

Microsoft, yıllardır ayakta tuttuğu bir hizmetin yolun sonuna geldiğini duyurdu.

Microsoft HealthVault kapanıyor!

Microsoft gibi büyük firmalar, irili ufaklı birçok hizmetini ayakta tutmak için vakit ayırıyorlar. Ancak bazen kaynaklardan tasarruf etmek için bu hizmetlerden bazılarını kapatmak, daha iyi bir seçenek haline gelebiliyor. Microsoft yeni yaptığı bir duyuruyla HealthVault'u kapatacağını duyurdu.

Kişisel sağlık verilerini güvenli olarak saklamaya izin veren HealthVault, 2007'de ortaya çıkmıştı. Hizmetin amacı, Kişisel Sağlık Kaydı'nın (PHR) yerini almak değil, onunla beraber çalışmaktı zira bir "Bakımın Sürekliliği Belgesi" oluşturmaya izin veriyordu. HealthVault'un bir Windows 8 ve mobil uygulaması yapıldı ancak daha sonra "uyumluluk sorunları" nedeniyle kapatıldı. Daha sonra iOS, Android ve Windows 10 Mobile için HealthVault Insights uygulamaları geliştirildi. Bu uygulamalar, iki adımlı doğrulamayı da destekliyordu. Duyurunun üzerinden bir sene geçmeden uygulamalar kapatıldı.

Belki bununla ilgili olarak Microsoft, geçen ay Health Dashboard ve tüm ilgili Microsoft Band uygulamalarını 31 Mayıs'ta kapatacağını söylemişti.

Microsoft, HealthVault hizmetinin kapanışıyla ilgili kullanıcılarına birer eposta gönderdi. Hizmet 20 Kasım'da kapandığında üzerinde kalan veriler de silinmiş olacak.

Okuyucu Yorumları