Microsoft, Microsoft Press takımını tasfiye etti!

İşten çıkarmalara devam eden Microsoft, bu sefer 1984'ten bu yana önemli hizmetler veren bu bölümünün çalışanlarının hepsini işten çıkardı!

Microsoft, emektar bölümü kapattı!

Microsoft, iş gücünü ve giderlerini dengelemek üzere iki senedir işten çıkarmalara sürekli olarak devam ediyor. Firma Haziran 2014'te 18.000 kişiyi, birkaç ay sonra 2.100 kişiyi, geçen sene ise telefon bölümündeki 7.800 kişiyi işten çıkarmıştı. Yazılım devi birkaç ay önce 2.300 eski Nokia çalışanını işten çıkarmış, bir diğer 1.000 kişiyi ise "iş gereksinimleri için" işten çıkarmıştı.

Bu seferki işten çıkarma öncekiler kadar büyük olmasa da, bir grup çalışanı üzecek. Firma, yaptığı bir duyuruyla tüm Microsoft Press editöryal takımının görevine son verdiğini söyledi.

Microsoft Press departmanı, 1984'ten bu yana Microsoft'un teknolojileri ve yazılımlarıyla ilgili içerik yayınlamakla sorumluydu. Son olarak Windows 10, Windows Server, Office 365 ve uygulama geliştirmeyi kapsamı altına alan Microsoft Press, normal kullanıcılara ve kurumsal kullanıcılara, profesyonellere, geliştiricilere, öğrencilere teknik destek ve bilgi sağlamaktaydı. Firmanın bu işleri artık dışarıdan, outsource yoluyla yaptıracağına inanılıyor.

Microsoft Press'in hazırlamış olduğu ekitaplara buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları