Microsoft'tan şaşırtıcı ilan!

Bir gün Microsoft'un böyle bir iş ilanı vereceğini herhalde rüyanızda görseniz inanmazdınız...

Microsoft'tan şaşırtıcı ilan!

Açık kaynak yazılımın en büyük farklarından birisi, geliştirme sürecinin gözler önünde gerçekleşmesi.

Ortaya konan ürünlerin ücretsiz kullanıma sunulmasından öte, işler nasıl yürüyor öğrenme fırsatı sunuyor. Kendisini geliştirmek isteyen, sadece kullanıcı değil, geliştirici olmak isteyenlere iyi fırsatlar sunuyor.

Ancak işin ilginç yanı, açık kaynak içerisinde tecrübe kazanan ve Linux'u uzun süre savunan geliştiricilerin, sonunda gelir elde etmek için Microsoft gibi şirketlerde çalışmaya başlaması.

Elde edilen iş tecrübeleri gerçekten de çok kıymetli. Bu açıdan Microsoft'un açık kaynağa desteği de anlam kazanıyor. Meseleyi Microsoft'un iş ilanına baktığımızda daha iyi anlayabiliriz...

Steve Ballmer'ın sorunu

Steve Ballmer'ın sorunu
Açık kaynağı avucunun içi gibi bilen adam aranıyor

Microsoft verdiği şaşırtıcı iş ilanında "Linux ve Open Office rekabeti yöneticisi aranıyor" diyor. Bu iş için açık kaynak yazılımların girdisini çıktısını çok iyi bilen, üst düzey yöneticilerle yoğun bir şekilde çalışacak, 13 ayrı Linux ve Open Office rekabet takımının aktivitelerini oluşturup yönetecek, geniş bir yelpazede pazarlama becerileri gösterecek ve geliştirmeye adanmış yönetim takımına rapor verecek bir çalışan arıyor.

Bu ilanda yer alan okuduğunuz detaylar Microsoft'un bir zamanlar tamamen gözardı ediyor göründüğü açık kaynak rakiplerini, ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. Açık kaynağı iyi bilen, onunla savaşabilecek elemanları işe alıyor. Bu da Microsoft'un açık kaynak projelerinin rakibini daha iyi tanımakta kullanıldığını gösteriyor.

Bu alandaki çalışmaların Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer için en önemli meselelerden birisi olduğu, yine bu iş ilanında vurgulanıyor.

Okuyucu Yorumları