Microsoft'u da hack'lediler!

Herkese şifre güvenliği öğütü verip duran Microsoft, kendi Twitter hesabını böyle kaptırdı!

Microsoft'u da hack'lediler!

Kullanıcıların sosyal medya hesaplarının çalınmasıyla ilgili sürekli uyarı yayınlayan ve insanlardan daha güçlü şifreler tercih etmelerini isteyen Microsoft çok fena madara oldu. Microsoft'un Twiter'daki resmi Xbox destek hesabı ve resmi haber hesabı, hacker'ların eline geçti.

Olayın ardındaki hacker'ların ise Suriyeli bir grup olan Syrian Electronic Army olduğu anlaşıldı zira kendileri de Twitter mesajlarında kimliklerini açıkça ilan ettiler.

Syrian Electronic Army, Esad resjimini destekleyen bir hacker grubu. SEA daha önce de New York Times ve Vice gibi ünlü siteleri kırmışlardı. Microsoft saldırısında ise grubun politik bir amacının olmadığı, sadece "burada olduklarını" göstermek istedikleri söyleniyor. Hacker grubu her ne kadar Suriye ismini taşıyor olsa da, teknik olarak destek aldıkları abileri Rusya ve Çin sayesinde, ABD sitelerine yönelik başarılı hack girişimlerinde bulanabiliyorlar.

SEA, 10 gün önce de Skype'ın blog'unu hack'leyerek, insanları gözetlemeyi bırakın yoksa daha ağır önlemler alacağız mesajı vermişti.

Okuyucu Yorumları