Microsoft'un korsan atağı!

Microsoft, korsana karşı büyük bir atak yapıyor! Hem de dünyanın en büyük pazarında...

Microsoft'un korsan atağı!

Microsoft, Çin'deki çalışan sayısını 1.000 kişi arttırarak 5.500'e çıkaracaklarını açıkladı. Amaç, korsan yazılımların hüküm sürdüğü Çin pazarında şirketin yazılım satışlarını arttırmak.

Reuters'in haberine göre Microsoft'un Çin'deki faaliyetlerinden sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Ralph Haupter, dün düzenlenen bir basın toplantısında şirketin Çin'deki kamu sektöründe satışlarını arttırmayı hedeflediğini ve yeni işe alımları bu amaçla gerçekleştirdiğini belirtti. Konu hakkında BusinessWeek'in verdiği bilgiye göre işe alımlar gelecek sene içinde yapılacak. Şirket ayrıca Çin'deki araştırma bütçesini yüzde 15 arttırarak 575 milyon dolara çıkaracağını bildirdi.

Microsoft Çin'de fikir eserleri ihlalleri nedeniyle istediği pazar payını elde edemiyor. CEO Steve Ballmer bu yılın başlarında ülkeye düzenlediği bir gezi sırasında bu duruma değinmiş ve fikir eserleri konusundaki hakların ülkede "zayıf" olduğunu belirtmişti. BSA'nın araştırmalarına göre Çin'deki yasadışı yazılım pazarının hacmi 9 milyar doların üzerinde. Yasal yazılımların pazarı ise 3 milyarın altında. Buna rağmen Çin dünyadaki en büyük kişisel bilgisayar ve cep telefonu pazarı konumunda.

Okuyucu Yorumları