Microsoft, uygulamaları "düzeltmeye" koyuldu

Microsoft, Windows 8'in en çok eleştirilen bu yanını düzeltmek için düğmeye bastı...

Windows 8'de onarım vakti!

Microsoft'un şu an Windows 8 için sunduğu bazı Metro uygulamalarının kalitesi, bazı çevrelere göre yetersizdi. Görünüşe bakılırsa Microsoft bu durumun farkında ve şirket, bir düzinenin üzerinde uygulama için güncelleme yapmaya hazırlanıyor.

Windows başkanı Steven Sinofsky, MSDN blog'unda yaptığı açıklamada güncellenen Windows 8 uygulamalarının OEM'lere yakın bir zamanda sağlanacağını söyledi. Böylelikle üreticiler, Windows 8 çıkmadan önce bilgisayarlarını güncellenmiş uygulamalarla donatabilecekler. Windows 8'in RTM sürümünü kullananlar da bu güncellemelere yakın bir zamanda ulaşabilecekler.

Güncellenmiş uygulamalar arasında olan Bing, Sinofsky'ye göre artık daha iyi yerel sonuçlar veriyor ve ilgili sonuçlara yaklaşmaya izin eriyor. Güncellenen uygulamların sadece görsel iyileştirmelerle değil, yeni işlevlerle geleceği söyleniyor. Örneğin SkyDrive uygulaması aramaya, dosyaları yeniden adlandırmaya izin verecek. Mail uygulaması ise aramayı daha iyi hale getirirken gelen kutusunu görüşme görünümüne kavuşturacak. Maps, Finance, News, Sports, Travel ve Weather uygulamaları da güncellenecek Windows 8 uygulamaları arasında bulunuyor.

Okuyucu Yorumları