Microsoft ve Facebook'un internet kablosu hizmete hazır

Microsoft ve Facebook'un ortak olarak başlattığı deniz altı internet kablosu çalışmaları tamamlandı!

Microsoft-Facebook kablosu tamam!

Microsoft 2016 Mayıs tarihinde Facebook ve Telxius ile ortak çalışarak ciddi bir altyapının inşasına başlayacağını duyurmuştu. Bu çalışma, Atlantik Okyanusu'nda şu ana kadar kullanılan en büyük kapasiteli denizaltı kablo sistemini kurmak içindi. Marea olarak adlandırılan bu transatlantik kablosunun kurulumuna geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlanmıştı ve çalışmalar nihayet tamamlandı.

Yeni kablo, ABD eyaleti Virginia ile İspanya'yı bağlayan ilk deniz altı kablo ve 160Tbps'ye kadar çıkan kapasiteye sahip. Bu kapasite, standart bir ev internet bağlantısından yaklaşık olarak 16 milyon kat daha hızlı. 160Tbps'lik kapasite, kablonun aynı anda 71 milyon HD video yayını yapabilme yeteneğine sahip olduğunu da gösteriyor.

Microsoft'un söylediğine göre 2012 yılı Ekim ayındaki fırtına (Hurricane Sandy) sırasında küresel ağların önemi bir kez daha öne çıkmıştı. Bu fırtınanın sonucunda ortaya çıkan problemler de Marea'nın ortaya çıkmasına sebep oldu. Microsoft ve Facebook, Telxius ile de beraber çalışarak Virginia Beach, Virginia ile Bilbao, İspanya arasında yaklaşık 6.500 kilometrelik (4000 mil) bir deniz altı kablosu kurmak için anlaşmıştı.

Eğer her şey planlandığı gibi gerçekleşirse, Marea 2018'in başlarında işlemeye başlayacak.

Okuyucu Yorumları