Microsoft, Windows 8 tasarımından bahsetti!

Microsoft, Windows 8'i piyasaya sürerken neyi amaçladığını işte böyle açıkladı.

Windows 8'i, MS'ten dinleyin!

Microsoft'un Windows 8 ile sunacağı Metro arayüzü, önceki Windows'lara göre çok büyük bir değişiklik sunuyor ve bu nedenle uzun süredir tartışılıyor. Microsoft, Windows 8 blog'undaki yeni gönderisinde Windows 8'in kullanıcı arayüzünü bu şekle sokmak için nasıl karar verdiklerini detaylı ve uzun bir şekilde anlattı.

Windows 8 Kullanıcı Deneyimi takımının Program Yönetimi Direktörü Jensen Harris, blog'da öncelikle Windows 1'den başlayarak Windows kullanıcı arayüzlerinden bahsediyor. Harris, Windows 8'de Microsoft'un amaçlarından da bahsediyor ve Microsoft'un hedefleri arasında internete devamlı olarak bağlı bir ürün meydana getirmek olduğunu, içeriğin sadece PC üzerinde değil, bulut üzerinde de saklanan bir ürün meydana getirerek taşınabilirliği artırmak istediklerini söylüyor. Harris, Windows 8 kullanan kişinin dosyalardan çok bir cihazı kullanacağını da vurguluyor.

Blog'da Windows 8'in daha önce de bahsedilen uzun pil ömrü, canlı döşemeler ve Metro dokunmatik arayüzünden de bahsediliyor.

Okuyucu Yorumları