Microsoft'tan zorunlu Surface açıklaması!

Microsoft, geçtiğimiz gün Surface tabletlerde yaşanan hata nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldı!

Microsoft'tan açıklama geldi!

Microsoft'un Surface tabletlerinin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Amerikan futbol ligi NFL karşılaşmasında istenmeyen bir biçimde gündeme geldiğini duyurmuştuk. New England Patriots ve Denver Broncos takımları arasında oynan maçta, Patriots ekibinin devre arasında taktik çalışmak için kullandıkları Surface tabletler bir ağ sorunu nedeniyle bir türlü çalışmayarak, oyuncuları ve teknik direktörü oldukça zor durumda bırakmıştı.

Microsoft, konuya biraz daha açıklık getirebilmek ve sorunun tabletlerden kaynaklanmadığını yeniden göstermek için konuyla ilgili web sitesinde resmi bir duyuru paylaştı. NFL maçlarında kenar çizgisindeki kulübelerde iki yıldır kullanılan Surface tabletlerin daha önce tek bir hata bile vermediği belirtilen açıklamada, stadyumun bazı ağ sorunları yaşadığı belirtiliyor. Surface cihazlarında ilgili görsellere ulaşılamama sorununun da bu ağ bağlantısı hatasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Aslında Patriots ekibinin cihazlardan yararlanmak için sonunda kablolar aracılığıyla bağlantı kurmak durumunda kalması da bu açıklamayı doğruluyor.

Konuyla ilgili NFL'den gelen resmi duyuru da Microsoft'un bu açıklamasını onaylıyor. Yazılım devi, söz konusu hata kendi cihazlarından kaynaklanmasa da, böyle bir aksamanın Surface tabletler için olumsuz bir imaj yaratabileceğinin farkında. Firma bu doğrultuda ayrıca Surface'in NFL'in daha da büyümesine nasıl katkılarda bulunduğunu ve takımların tabletler sayesinde çok daha etkili bir teknik sürece kavuştuğunu vurguluyor.

Okuyucu Yorumları