Mısır Facebook'un ücretsiz hizmetini kapattı!

Facebook'un sunduğu bedava internet hizmeti, görünüşe göre herkesin hoşuna gitmiyor!

Bedava internete iptal!

Geçtiğimiz hafta Hindistan'daki düzenleyiciler ülkede Facebook'un Free Basics isimli ücretsiz internet hizmetini sonlandırmıştı ve şimdi Mısır da aynı şeyi yapıyor. Associated Press, sosyal ağın iki ay önce Etisalat Mısır ile başlattığı programın bugün itibariyle kapatıldığını bildirdi.

AP aracılığıyla açıklama yapan Facebook, daha önce hiç internete bağlanmamış 1 milyon kişiyi internete bağlayan projenin artık Mısır'da kullanılamayacak olmasının kendileri için bir hayal kırıklığı olduğunu, durumun kısa süre içerisinde çözülmesini umduklarını söyledi.

Programın neden durdurulduğu konusunda ise henüz hiçbir bilgi yok. Ne Etisalat ne de Mısır'lı yetkililer konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değiller. Ancak çevrimiçi sağlık, eğitim ve ekonomi ile ilgili bilgilere ücretsiz erişim sunmasına rağmen Internet.org girişimi de eleştirilerden kendine düşen payı toplamış durumda.

Örneğin Hindistan'da, düzenleyiciler Free Basics programının belli taşıyıcılar, servisler ve web sitelerini kayırarak tarafsızlık şartlarını ihlal ettiğini savunuyorlar. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ise tüm bu eleştirilere katılmadığını, programın tarafsızlığa aykırı bir tarafının olmadığını her defasında dile getiriyor.

Okuyucu Yorumları