Motorola'dan dolunay şeklinde cep!

İnsanlık 40 yıl önce Ay'a ayak basarken Motorola da oradaydı. İşte bu cep onun şerefine hazırlandı.

Çok özel bir cep!

1969'da insanoğlu Ay yüzeyine ilk kez ayak basarak tarihindeki en büyük teknolojik başarılardan birini gerçekleştirmiş oldu. Ay'dan ilk sözleri ve televizyon sinyallerini Dünya'ya ileterek, sayıları 500 milyonu aşan bir izleyici kitlesinin tarihin yazılışına tanık olmasını sağlayan, Apollo 11 aracında bulunan bir Motorola şifre çözücüydü. İşte tarihin yazıldığı bu an, Motorola'nın tarihte oynadığı rolün anısına çıkardığı, çok lüks, çok özel bir cep telefonu olan AURA Celestial Edition modeline de esin kaynağı oldu.

Motorola son 80 yıl boyunca dünyada haberleşme alanında gerçekleştirilen birçok "ilk"te ön saflarda yer aldı. Bunlardan en önemlisi ise insanoğlunun Ay'a ilk ayak basışıydı.

İlk örneği efsanevi astronot Neil Armstrong'a verilecek olan Motorola AURA Celestial Edition, Ay'a iniş operasyonu sırasında kaydedilmiş video görüntüleri ve çekilmiş fotoğrafların yanı sıra "Kartal kondu" ve ""Bir insan için küçük, fakat insanlık için büyük bir adım" gibi ölümsüz sözlerin ses dosyalarını da içeriyor.

Telefonun üzerinde lazerle işlenmiş olarak "Motorola AURA Celestial Edition – Apollo 11'in 20 Temmuz 1969'daki başarısının anısına" ibaresi bulunuyor. Sunuş kutusunun içinde yer alan özel olarak yaptırılmış dokuz adet kartpostal ile öykü tamamlanıyor.

Motorola Mobil İletişim Cihazları EMARA Pazarlama Başkan Yardımcısı Andrew Morley şunları söylüyor: "Motorola dünyada ilkleri gerçekleştirmede uzun bir geçmişe sahip. Cep telefonunu ilk yapan ve dünyaya tanıtan bizdik. Dünyada en yüksek rakımdan yapılan karasal telefon haberleşmesini Everest Dağı'nın zirvelerinden yine biz gerçekleştirdik. Ay'dan Dünya'ya ilk sinyaller gönderildiğinde orada yine biz vardık. Tarihin birçok dönüm noktasına attığımız imzaların anısına şimdi AURA Celestial Edition modelimizi piyasaya çıkarıyor ve bundan büyük bir coşku duyuyoruz. Bu modelimizin de Motorola'nın tasarım ve yenilikçilikle özdeşleşen köklü geçmişine layık bir başarı kazanmasını bekliyoruz."

62 karatlık birinci sınıf safir camla korunuyor

62 karatlık birinci sınıf safir camla korunuyor

Celestial Edition modeli, AURA'nın simgesi olan zaman ötesi gelişmişliği, sanatkarlığı, usta bir el işçiliğini ve yaratıcılıkla yoğrulmuş bir mükemmelliği biraraya getiriyor.

Lüks saatlerin zerafetini anımsatan, dolunay biçimindeki dairesel (cep telefonlarında dünyada ilk) kristal ekranı 16 milyon renk tonunu 300 dpi çözünürlükte sergilerken, çizilmelere karşı dünyadaki (ve Ay'daki) en dayanıklı malzeme olan 62 karatlık 1. sınıf safir camla korunuyor. İsviçre yapımı bilyalı yatakları da içeren 700'den fazla parçasıyla AURA kusursuz bir mekanizmayı hayranlık uyandırıcı bir tasarım güzelliği içinde sunuyor.

AURA Celestial Edition hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.motorola.com adresini ziyaret ediniz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları