MS düşen gelirleri Win 7 ile toparlayacak

Microsoft tonla projeye imza atıyor, hiç durmadan çalışıyor. Peki ama nereden çıktı bu düşüş...

Windows'un düşüşü!

Microsoft'un gelirleri geçen yılın aynı çeyreğine göre düştü. Bu düşüşün bahardaki ilk düşüşün iki katı olduğu aktarıldı. Bütün şirket gelirleri yüzde 17 gerileyerek, çeyrek dönemde 13 milyar dolara düştü. Nisan ayındaki yüzde 6'lık düşüşte bu rakam 13.65 milyar dolardı. Yatırımcılar ise 14.37 milyar dolar gelir umuyordu.

Microsoft'un beş bölümünden gelirleri en çok düşen Windows oldu. Windows'un gelirleri yüzde 28 düştü ve 3.1 milyar dolar oldu. Office, online, eğlence ve cihazların getirileri de yüzde 5.6 ila yüzde 25 arasında düştü. Bing yüzde 12.6 düştü. Visual Studio, SQL sunucu ve Exchange gibi sunucu bazlı kazançlar ise geçen yıla göre yüzde 7.8 büyüdü. Aslında özellikle Windows tablosunun karanlık olmasının sebebi, biraz da Microsoft'un Windows'tan gelen gelirinin yüzde 22'si Windows 7 Technology Guarantee Program yüzünden kullanamaması oldu.

Microsoft, gelir düşüşünün bir kısmını Windows 7 beklentisine bağlıyor. Windows Vista ile düşen gelirlerini Windows 7 ile arttırmayı planlıyor. Hatta Windows 7 satışının PC satışından çok daha fazla olmasını, satışların daha önce görülmemiş hızda olmasını bekliyor. Sadece Windows 7 ön satışlarından bile 1.1 ila 1.3 milyar dolar gelmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları