MS için her şey yeni başlıyor

Microsoft Windows 7 ile büyük başarı kazanmış olabilir, ama aslında her şey yeni başlıyor...

MS için her şey yeni başlıyor

Apple, IBM, Microsoft, Google firmalarının hisseleri Wall Street 2009 beklentilerinin üzerine çıktı. Fakat uzmanlar özellikle Microsoft hisse senetlerindeki çıkışın devam edeceğine inanıyor.

Borsa analizcileri ekonomik krizle birlikte düşen bilgisayar harcamalarının yavaş yavaş yükseleceğinin altını çiziyor. Şimdiden şirketler kısmış oldukları teknoloji bütçelerini tekrardan normale çekmeye başlamış durumda. 2010'un ikinci yarısında bu yatırımların daha da artması dolayısı ile hisselerin yükselmesi bekleniyor.

PC satışları 2009'un son çeyreğinde geçtiğimiz senelere göre %15.2 artış gösterdi. Ekonomik olarak kendini toparlayan tüketicilerin tatil fırsatlarıyla Hewlett Packard, Acer, Dell firmalarına akın edip laptop satışlarını arttırmasının ardından, Microsoft da PC alımlarının artmasını umuyor.

Uzmanlar, Bing'in iyi bir grafik yakalaması, Windows 7'nin iyi satış oranları ve 2010'da Xbox 360'a çıkacak olan Project Natal ile birlikte Microsoft'un hisse senetlerinin çok daha artacağını öngörüyor.

Okuyucu Yorumları