Muhtemelen Bilmediğiniz 8 Android Şarj İpucu!

Android'li telefonunuzu biraz daha hızlı şarj etmenizi sağlayacak bu ipuçlarını biliyor muydunuz?

8 Android şarj ipucu!

Akıllı telefonların pilleri, tek şarjla henüz bir iki günden fazla dayanmıyor. Üstelik telefonunuzu bazen günde birkaç kez şarja bağlamak zorunda kalabiliyorsunuz.

Tüm bunlar, telefonunuzu sürekli olarak şarj etmekle uğraşmanız gerektiği anlamına geliyor. Son senelerde çıkan telefonların çok daha kısa sürede şarj olabildiği doğru ancak şarj süresini daha da kısaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey daha var. İşte muhtemelen faydalanmadığınız 8 Android şarj ipucu.

1. Uçak Modu'na Alın

Ağ sinyali, pilinizi en çok kullanan şeylerden bir tanesi. Özellikle sinyal seviyesinin kötü olduğu bir yerde yaşıyorsanız piliniz hızla tükenebilir. Hızlı bir çözüm olarak şarj sırasında telefonunuzu uçak moduna alabilir, testlere göre şarj süresini yüzde 25'e kadar kısaltabilirsiniz.

2. Telefonunuzu Kapatın

Çok basit bir tavsiye ama çoğu zaman unutuluyor. Şarj sırasında telefonu kapatırsanız, pili harcayan hiçbir şey olmayacağından, cihaz çok daha hızlı şarj olacaktır.

3. Şarj Modu Etkin mi?

3. Şarj Modu Etkin mi?

Android'li cihazınız, onu USB kablosuyla PC'ye bağladığınızda bağlantı türünü seçmenize izin veriyor. Android'in son sürümlerinde bu seçenek, Geliştirici Seçenekleri'nde gizli.

4. Prize Takın

Bilgisayarınızın veya otomobilinizin USB portu, orijinal şarj adaptörüyle yapacağınız şarjdan çok daha uzun sürecektir. Bunun nedeni şarj adaptörünün genellikle 1A güç sunarken USB portlarının sadece 0,5A güç sağlaması.

5. Bir Power Bank Alın

Telefonunuzu dışarıdayken, yolculuk esnasında şarj etmeniz gerekiyorsa bir power bank, hayatınızı kolaylaştırabilir. Piyasada güçlü ve uygun fiyatlı birçok iyi power bank seçeneği var.

6. Kablosuz Şarjı Kullanmayın

Kablosuz şarj, kabloları ortadan kaldırarak harika bir iş çıkarıyor ancak tüm önceliğiniz hızlı şarj ise, bu yöntemi kullanmayın. Testler, kablosuz şarjın yüzde 50'ye kadar daha yavaş olabildiğini gösteriyor.

7. Kılıfı Çıkartın

İdeal bir şarj için pil sıcaklığının 5 - 45 santigrat derece arasında olması gerekiyor. Pil sıcaklığı dış ortamın sıcaklığından etkilendiği için telefonu kılıfından çıkarmak, ısı seviyesini düşürecektir.

Bununla birlikte pilinizi buzdolabına koymayı düşünmeyin. İdeal sıcaklığın altında verimlilik, daha ciddi biçimde düşecektir.

8. Kaliteli Kablo Kullanın

Ucuz kablolar, cihazınıza gücü taşımakta sorun yaşayabiliyorlar. Bunun için kaliteli bir şarj kablosu kullanmanızda fayda var.

Bunun dışında kablonuz hasar görmüş ise, yavaş şarjın sorumlusu olabilir. Güvenlik anlamında da risk teşkil ettiğinden hasarlı kabloları kullanmayın.

Okuyucu Yorumları