Elon Musk, herkesin korktuğunu yapmak üzere olabilir: Twitter'da "kıyım"

Elon Musk, Twitter çalışanlarının korktuğu adımı atmak üzere olabilir: Şirkette "kıyım" başlıyor.

Elon Musk, herkesin korktuğunu yapmak üzere olabilir

The New York Times'ın bildirdiğine göre Elon Musk korkulanı yaptı, Twitter'da şirket çapında bir işten çıkarma emri verdi. Cumartesi günü Musk'ın, yöneticilere işten çıkartılacak çalışanların listelerini hazırlamaya başlamalarını söylediği bildirildi.

Times, Musk'ın Twitter'ın iş gücünün ne kadarını işten çıkartmayı planladığını bilmiyor. Ancak bazı ekipler diğerlerinden daha fazla etkilenecek gibi gözüküyor. Musk, şirketi 44 milyar dolara devralmasını tamamlamadan önce yatırımcılara 7.500 kişilik güçlü işgücünün yüzde 75'ini işten çıkarmayı planladığını söyledi. Personelle yaptığı görüşmede ise Musk'ın çalışanlara şirketin çalışan sayısını bu kadar dramatik bir şekilde düşürmeyeceğini söylediği iddia edilmişti.

Yaklaşan işten çıkarmaların 1 Kasım'dan önce, yani bugün gerçekleşmesi muhtemel görünüyor. Bu zamanlama, Musk'a giden işçilere hisse senedi ödemelerini yapmaktan kaçınma fırsatı verebilir. The Times'ın söylediğine göre, bu tür ödemeler, bir çalışanın ücretinin "tipik olarak önemli bir bölümünü temsil ediyor". Musk, gözetimi altında platformdaki ılımlılığın nasıl görünebileceği hakkında bazı ayrıntılar paylaşsa da, şirketin işgücüne yönelik planları hakkında o kadar az açık sözlü değildi. Cumartesi gününün büyük çoğunluğunu yemekler hakkında tweet atarak geçirdi.

Musk, şirketin sahipliğini aldığı gün CEO Parag Agrawal ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Ned Segal'i işten çıkararak Twitter'ın liderlik ekibinin önemli bir kısmını çoktan görevden aldı. The Guardian'a göre, bu hareketlerin Musk'a "altın paraşüt" ödemelerinde en az 120 milyon dolara mal olması bekleniyor.