Nereden çıktı bunlar dedirten cep telefonları

En kötü değil, en iyi kesinlikle değil... İşte "nereden çıktı" dedirten 5 antika cep telefonu!

Nereden çıktı dedirten cepler

Bazı cep telefonları vardır; onları ne iyi, ne de kötü kategorisine sokabilirsiniz. Çünkü onlar, genel olarak bakıldığında aslında yaratıcı fikirlerin ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Bazıları yenilikçi tasarımlar denemiş, bazıları ise daha önce yapılmayanı yapmayı çalışmıştır.

Bazıları çok iyi bir tasarıma sahiptir ama pratik değildir. Bazı cep telefonları ise beklenen başarıyı hiçbir zaman yakalayamamıştır.

Bu yazımızda size, işte bu kategoriye giren 5 eski ve ilginç cep telefonunu hatırlatacağız. Moda akımı yaratması hedeflenen, bu yüzden üzerinde doğru düzgün bir tuş takımı bile bulunmayan cep telefonları; kendi amacını kendisi baltalayan kısıtlamalar ya da sorunlar, seçtiğimiz modellerin ortak noktalarından bazıları.

Başlıyoruz...

Nokia 7280

Nokia 7280

Nokia'nın moda ile çıkış yakalama çabası olan ürünün tanıtımında bol bol manken rol aldı. Az giyinmiş mankenlerle reklamı uzun süre yapılan bu cep telefonu bir çubuk şeklinde!

Tuşları olmayan bu cep telefonunda Apple'ın iPod'undakine benzer bir tıklama tekerleği yer alıyor. Hoş görünebilir ama pratik olduğu söylenemez. Bu cep telefonu esas olarak sesle kontrol edilmek için tasarlandı. Sesle kontrol ise, o zamanlar için pek yeğlenen bir yöntem değildi. Mükemmel çalıştığı da ne yazık ki söylenemez.

Mesaj yazmak ise normal bir cep telefonunda aldığından birkaç kat daha fazla zaman alıyor. Yani SMS kullananlar için tam bir kabus.

Bazı kadın kullanıcılar çantalarına kolaylıkla sığdığı için bu cep telefonunu sevdiler. Ayrıca üzerindeki ayna da makyaj tazelemek için kullanılabiliyordu.

Samsung B&O Serene

Samsung B&O Serene

Bir cep telefonundan ötesine geçen çok ilginç bir tasarıma sahip olan bu cep telefonuna, cep telefonu demek çok zor.

Sanat eseri denilebilir ama gerçekten de çılgın bir tasarım. Ama esas çılgınlık bu telefonun tasarımının sunduğu özellikte yatıyor. Hem bir cep telefonu, hem de masaüstü hoparlörü! İlginç bir fikir olabilir ama ne gerek var?

Tuş dizilimi ve ergonomi açısından bir kabus olan bu cep telefonunun fiyatı da az değildi. Aynı fiyata hem cep telefonu, hem de sağlam bir ses sistemi almak mümkündü. Sonuçta farklı bir tasarım ile hava atmak isteyenler için ilginç bir oyuncak olmanın ötesine geçemedi.

Toshiba G450

Toshiba G450

Farklı tasarım mı dediniz? Evet Toshiba G450 farklı bir tasarım sunuyordu. MP3 çalar görünümünde küçük bir cep telefonu her ne kadar iyi bir fikir gibi görünse de hafızası sadece 160 MB ile sınırlıydı!

Kullanmak için kulaklık takmak gereken bu cep telefonu pratik açıdan tam bir facia. Kulaklık takmanın sorun olmayacağını, kulaklıkla uzun süre konuşabileceğini düşünenlere de iyi haberler gelmedi: Konuşma süresi sadece 2 saatti!

Taşınabilir bir modem olarak da tasarlanan bu cep telefonunda Bluetooth bile yoktu! Sonuçta SMS bile yollayamayacağınız kullanımı inanılmaz derecede güç bir cep telefonu geldi geçti hayatımızdan...

Siemens Xelibri 8

Siemens Xelibri 8

En iyi cep telefonları kategorisine giremeyecek ama en kötüler arasına da konamayacak, tam da bu listede yer alan diğer cep telefonları gibi "garip" ve ilginç bir cep telefonu.

Siemens neden böyle bir cep telefonu yapmaya ihtiyaç duydu belli değil ama tasarımı oldukça güzeldi. Kolye tasarımına sahip bu cep telefonunda çoğu işlem tek bir tuş ile yapılıyordu. Moda olmaya çalışan cep telefonları arasında yer alan Xelibri, yine kadınlara yönelen bir cep telefonu idi.

Bu cep telefonu ile SMS yazmaya çalışmak hiç de kolay olmadı. Çoğu kullanıcı kısa süre sonra pes etti zaten...

Motorola Rokr E1

Motorola Rokr E1

Bu cep telefonunun garip ve ilginç olma sebebi diğer modellerdeki gibi tasarımından kaynaklanmıyor.

iTunes ile senkronize olabilen ilk resmi cep telefonu modeli olmasına karşın şarkı limiti bu cep telefonunu tamamen anlamsız kılıyordu. MicroSD kart yuvasına karşın sadece 100 şarkı alabiliyordu, çünkü böyle bir limit konulmuştu! iTunes bağlantısında inanılmaz bir gecikme de cabasıydı.

VGA kamerası 2MP'in standart hale geldiği 2005 yılı için çok kötüydü. Ekranı olan ve cep telefonu işlevlerini de yerine getiren bir iPod olarak tasarlanmasına karşın pahalı, büyük ve fazla ses getiremeyen bir telefon olmanın ötesine geçemedi...

Okuyucu Yorumları