NetApp ve Avnet arasında önemli anlaşma

Dev teknoloji şirketinin Türkiye için yaptığı bu anlaşma, bizim için ne anlama geliyor?

Türkiye'ye iddialı giriyor!

Dünyanın önde gelen veri depolama şirketlerinden NetApp, distribütörlük ağını genişletiyor. NetApp, BT pazarının en büyük katma değerli dağıtıcılarından Avnet Technology Solutions Türkiye ile distribütörlük anlaşması imzaladı. NetApp, bu işbirliğiyle Türkiye'de lider veri depolama firması olma hedefine bir adım daha yaklaşacak.

Distribütörlük anlaşmasının detayları Les Ottomans Otel'de NetApp Türkiye Ülke Müdürü Behçet Yumrukçallı, NetApp Kanal Müdürü Soner Cesur, Avnet Genel Müdürü Hakkı Eren ve Avnet Satış Müdürü Atakan Coşkun'un da hazır bulunduğu basın toplantısıyla duyuruldu.

"Beklentilerimize en iyi cevap verecek iş ortağı Avnet Türkiye idi"

NetApp'ın global stratejisi doğrultusunda gelişmekte olan pazarlara yaptığı yatırımı artırmayı sürdürdüğünü söyleyen NetApp Türkiye Ülke Müdürü Behçet Yumrukçallı, Türkiye'nin de gelişmekte olan pazarlar içindeki stratejik önemini ve öncelikli konumunu her geçen gün daha da artırdığını anlattı. Son 7 senedir Türkiye'de NetApp olarak yıllık ortalama %48'lik bir performansla büyüdüklerine değinen Yumrukçallı, şunları söyledi: "Ürettiğimiz cironun tamamını iş ortakları üzerinden gerçekleştiriyoruz. NetApp Türkiye ekibi olarak bu çarpıcı büyüme rakamlarımızı sürdürebilir kılmak için mevcut iş ortakları ekosistemimizin gücüne güç katacak yeni bir distributor arayışındaydık. Yaptığımız uzun görüşmeler ve analizlerden sonra beklentilerimize en iyi cevap verecek olan iş ortağının, katma değerli distribüsyon alanında kendini birçok kezispat etmiş olan Avnet Türkiye olduğundan emin olduk. Avnet ile birlikte Türkiye pazarındaki önemli sistem entegratörleri, servis sağlayıcılar ve bayilerden oluşan iş ortakları ekosistemimizi yeni işbirliktelikleri ile genişleterek, Türkiye'deki güçlü ikinciliğimizi pekiştirerek lider veri depolama fırması olma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız."

Hedef pazara yön vermek

Hedef pazara yön vermek

Hedef NetApp'ın içinde bulunduğu pazara yön veren distribütör olmak

NetApp'in EMEA bölgesindeki en büyük distribütörünün Avnetolduğunu belirten Avnet Genel Müdürü Hakkı Eren, şunları söyledi: "Katma değerli distribütörlükler ağımıza NetApp gibi dünya çapında ve kendi sektörünün öncüsü konumundaki bir markayı Türkiye'de de eklemekten dolayı çok mutluyuz. Avnet olarak pazarda verdiğimiz satış öncesi desteğin kalitesi, nitelikli teknik danışmanlarımız, Türkiye genelinde iş ortaklarındaki geniş yayılımımız ve iş ortaklarımıza ihtiyaçları doğrultusunda satış sonrası sunduğumuz destek ve finansal çözümlerle fark yaratıyoruz. NetApp'ın içinde bulunduğu pazara Avnet'in katma değerleri ile önemli katkılarda bulunan distribütör olmayı hedefliyoruz."

"Müşteri yaptığı yatırımdan maksimum fayda sağlayacak"

NetApp Kanal Müdürü Soner Cesur iseNetApp olarak sektörün en iyi ve yenilikci teknolojilerini ve alanının en iyi iş ortaklarını biraraya getirerek sağladıkları çözümlerle müşterilerin yaptığı yatırımdan maksimum fayda sağlamasını hedeflediklerini anlattı. Cesur, "Avnet Türkiye'nin NetApp çözümleri için sağlayacağı satış öncesi teknik danışmanlık, kurulum, bakım ve profesyonel hizmetler gibi katma değerli hizmetler sayesinde müşterilerimize kendilerine özel tasarlanmış en uygun çözümü, hızla ve minumum maliyetle sağlayabileceğiz. Ayrıca Avnet Türkiye'nin Microsoft, VMware gibi NetApp'ın global stratejik iş ortaklarıyla olan ve uzun yıllara dayanan yerel işbirliktelikleri, müşterilerimize sağladığımız değer setinin daha da genişlemesine imkan tanıyacak" dedi.

Okuyucu Yorumları