Netflix Tarihinde Bir İlk

Netflix, yeni genişleme sürecinde tarihinde bir ilke de imza atmaya hazırlanıyor!

Netflix, bir ilke imza atıyor

Netflix daha önce Afrika'da orijinal içerik çekimleri yaptı ancak henüz doğrudan Afrika'dan bir orijinal içerik almış değil. Firmadan Erik Barmack'ın bu hafta bir konferansta söylediğine göre bu durum yakında değişecek. Barmack, Netflix'in 2019'da "kesinlikle" Afrika'lı yapımcılara bazı seriler sipariş edeceğini söyledi. Ne tür bir şey ile karşılaşacağımız henüz açıklanmış olmasa da, hizmetin şimdiden kıtada "fırsatları incelediği" söylenmekte.

Netflix şu ana kadar uluslararası anlamda çabalarını Asya, Avrupa ve Latin Amerika'ya odaklamıştı ve Dünya'nın bazı kısımlarındaki büyük demografikler ile yeni yeni ilgilenmeye başlamış durumda. Örneğin Arapça konuşan kişiler artık "Jinn" ile kendi dillerinde bir film izleme imkanına kavuşmuş durumda. Bu tür genişlemeler Netflix'i sadece gerçek bir uluslararası firma yapma anlamında değil, daha az yayın akışı olan ülkelerde hizmet vermek için de büyük önem taşıyor.

Ayrıca Dünya genelinde yapılan bu atılımlar Netflix'in genel demografiğini de değiştirebilir. Barmack, en popüler 10 dizinin yarısından fazlasının ABD dışından geleceğini tahmin ediyor ve bu geçişin "on yıllar değil yıllar içerisinde" yaşanacağını söylüyor. Başka bir deyiş ile Netflix artık şu anda olduğu kadar Amerika merkezli olmayabilir...

Okuyucu Yorumları