Netflix'in gizli menüsü: Tüm Bilim Kurgu filmleri kodlarla nasıl bulunur?

Netflix'te sevdiğiniz türe ait sürekli aynı dizi ve filmlerin karşınıza çıkmasından bıktıysanız, bunun kolay bir çözümü var. Akış devi, ana platformda olmayan yüzlerce gizli başlığı içeren gizli bir menüye sahip. Alternatif kataloğa belirli bir türle ilişkili kodlar kullanılarak erişilebilir.

Netflix'in gizli menüsü: Tüm Bilim Kurgu filmleri kodlarla nasıl bulunur?

Netflix'te ilgilendiğiniz konuyla ilgili pek çok film izlemiş olabilirsiniz. Ve sevdiğiniz türle ilgili yeni film ya da diziler arıyorsanız tüm kitaplığı gezmenize gerek yok. Çünkü, Netflix'in gizli kodları bu işi kolaylaştırıyor.

Netflix'in Küratörlük ve Taksonomi ekibinden Mary Bertone'ye göre bu kodlar, Netflix'in yalnızca DVD'ler aşamasında olduğu günlere kadar uzanıyor. O zamanlar Netflix.com'un, her biri kendi özel kimlik koduna sahip olan çeşitli film ve dizi türleriyle bağlantılı, halka açık bir tür içerik ağacı vardı. Netflix'in gizli kodları bugün istenen türde film ve dizileri listelemek için kullanılıyor. (Bu makalenin ardından en iyi bilim kurgu filmleri listemize de bakabilirsiniz)

NETFLİX GİZLİ KODU NASIL KULLANILIR?

Farklı türdeki film ve dizi koleksiyonlarını görmek için yapmanız gereken web tarayıcınıza netflix.com/browse/genre/" yazmak ve ardından istediğiniz kimlik kodunu sonuna eklemek.

Örneğin 81466194 kodunu kullanarak 90 dakikalık filmler listesine ulaşabilirsiniz:


https://www.netflix.com/tr/browse/genre/81466194

Peki, Netflix'te bilim kurgu film ve dizileri için kullanılabilecek kodlar neler? İşte bazıları:

NETFLİX BİLİM KURGU-FANTASTİK FİLM VE DİZİ KODLARI

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR