Nokia akıllı telefon sektörüne geri dönüyor

Bir dönemin efsanesi Nokia'nın akıllı telefon sektörüne geri dönüş planları netleşiyor!

Nokia efsanesi geri dönüyor!

Nokia, birkaç yıl önce Apple'n iki katından fazla pazar payıyla mobil dünyanın kralıydı. Ancak daha sonra şirket tüm büyüsünü kaybederek donanım kanadını Microsoft'a satmak zorunda kaldı.

Şirket şimdilerde backend servisler, mobil altyapı ve haritalamaya odaklanmış durumda. Teknoloji devi bir süre önce Nokia N1 tablet için Foxconn ile işbirliği yapmış, piyasaya sürülen tablette Nokia'nın tasarım, teknoloji ve logosu kullanılırken, üretim, pazarlama, dağıtım ve teknik destek Foxconn tarafından üstlenilmişti.

Nokia'nın yeni bir telefon yapıp yapmayacağı ise uzun zamandır konuşuluyor. Ancak yapılan son açıklama, şirketin tekrar telefon dünyasına döneceğinin sinyallerini veriyor. Nokia CEO'su Rajeev Suri yaptığı açıklamayla piyasaya mükemmel ürünler sunmak için birlikte çalışacak ortak arayışında olduklarını belirterek, Microsoft'la olan anlaşmaları nedeniyle en erken 2016 yılının son çeyreğinde sektöre geri dönebileceklerini söyledi. Başka bir deyişle, önümüzdeki yıl Nokia markalı telefonlarla yine karşılaşacağımızın müjdesini vermiş oldu.

Nokia, akıllı telefon konusunda da, tabletinde olduğu gibi "ortaklı" bir iş modeli planlıyor ve kendi lisansı altında üretim yapabilecek ortaklar arıyor. Şirket, Microsoft'la olan mevcut anlaşması nedeniyle akıllı telefon sektörüne ancak gelecek yıl dönüş yapabilecek.

Okuyucu Yorumları