Nokia'dan iPhone'a ölüm vuruşu!

Nokia'nın sert ölüm vuruşu, başta iPhone olmak üzere tüm Apple markalarını tek hamlede bitirebilir!

Nokia'dan ölüm vuruşu!

Dünya'nın en büyük cep telefonu üreticilerinden Nokia, Apple'a karşı yeni bir patent davası açtı.

Apple ile Nokia arasındaki patent davaları gittikçe kızışıyor ve her iki firma da elini sakınmıyor. Nokia'nın Uluslararası Ticaret Komisyonu'na yaptığı en son şikayet, Apple'ın neredeyse mevcut bütün cep telefonlarında, müzik çalarlarında ve bilgisayarlarında, Nokia patentlerini çiğnediğini iddia ediyor.

Apple tarafından kullanıcı arayüzünde, kamerada, antende ve güç yönetiminde kullanılan teknolojilerden 7 tanesinin Nokia teknolojisi olduğu iddia ediliyor.

Dava ne zaman belli olacak?

Dava ne zaman belli olacak?
Apple ve Nokia'nın arası bundan kötü olamazdı

Bir Nokia sözcüsü, şirketin ITC'den bu davayı kabul edip etmemesi konusunda 30 gün içerisinde bir karar beklediklerini açıkladı.

Bu dava devam eder ve Apple ürünleriyle ilgili bir karar alınırsa bile bu 2011 başlarına kadar etkisini göstermeyecek. Apple henüz dava ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Apple'ın iPhone modeli, klasik cep telefonu kavramının değişiminde büyük rol oynadı. Nokia hala cep telefonu konusunda Apple'dan daha büyük olmasına karşın, iPhone akıllı cep telefonları piyasasında Nokia'nın ağır bir yara almasına sebep oldu.

Apple için çok ağır sonuçlar

Apple için çok ağır sonuçlar
Sadece iPhone değil, iPod ve iMac de davalı

iPod ve iMac gibi kült markaların da bu patent iddialarında yer alması, Apple için çok ağır sonuçlar doğurabilir.

İki marka arasındaki patent ihlal davaları yılın başından bu yana gittikçe şiddetlenerek sürüyor. Nokia'nın daha önceki iddiaları yepyeni bir boyut kazanıyor.

Nokia, Ekim ayında Apple'ı 10 patent ihlaliyle suçlamıştı. Apple ise Aralık ayında karşılık vererek Nokia'ya 13 patent yüzünden dava açmış ve rekabeti önleyen uygulamalarla suçlamıştı. Nokia yaptığı açıklamada karşı davaların, kendi davalarını etkilemediğini belirtmişti.

Bu dava haberi, Nokia hisselerinin yükselmesine, Apple hisselerinin ise düşmesine yol açtı.

Okuyucu Yorumları