Nokia'dan Mobil Müzik Markası "Xpressmusic&qu

Nokia, müzik odaklı cep telefonlarını tüketicilere tanıtmak amacıyla özel markası Nokia XpressMusic'i sundu. Nokia'nın özel müzik markası XPressMusic müzik odaklı Nokia mobil cihazları ayırt etmek ve tanıtmak amacıyla hizmet veriyor.

Nokia'dan Mobil Müzik Markası "Xpressmusic&qu

Nokia XpressMusic ile her bir mobil cihaz, en iyi müzik deneyimini sunan özel müzik tuşları, gelen çağrıda müziği durdurma/yeniden başlatma, kolay ve uyumlu müzik dinlemek için geliştirilmiş batarya ve 3.5mm'lik bağlantılar gibi özellikleri içeriyor. XpressMusic ve özel müzik tuşları, çalan müziği kaydetme ve 1 GB'a kadar hafıza gibi özelliklere sahip Nokia'nın ikinci müzik odaklı cihazı Nokia 3250 aynı dönemde tüketicilere sunuluyor. NokiaXpressMusic logosu da Nokia N91 ve Nokia 3250'nin satışa
sunulmasıyla birlikte bu cihazların satış paketlerinin üzerinde ve promosyon materyallerinde yer alacağı belirtiliyor.

Nokia yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Nokia kişiselleştirilmiş zil seslerinden entegre FM radyoya ve MP3 desteğine kadar mobil cihazlarda müzik kalitesi konusunda müthiş bir ilerleme kaydetti. Nokia, 4GB'lık müzik saklama özelliğine sahip N91 mobil müzik kutusu ve Nokia 3250 ile tam özellikli ve müzik odaklı iki ürünü tüketicilerin hizmetine sundu. Nokia XpressMusic özel markası yüksek kalitede mobil müzik deneyimi sunan Nokia ürünlerini tüketiciye anlatmak üzere geliştirilmiştir" dediler.

2004 yılında Nokia entegre dijital müzik çalara sahip 10 milyon cep telefonu sattı. 2005 yılında ise Nokia bu sayıyı 40 milyona çıkarmayı düşünüyor. Nokia, müzik uyumlu, genişletilir hafızalı ve tüketicilere nereye giderlerse gitsinler yanlarında taşıyabilecekleri bir müzik cihazı özelliği sunan çok sayıda cep telefonu geliştirmiş. Buna ek olarak, Nokia'nın müzik uyumlu cihazları tüketicilere OTA müzik indirme ve PC'lerden müzik dosyalarını cep telefonuna gönderme imkanı sunuyor.

Nokia XpressMusic'i desteklemesi amacıyla cihazın aşağıda yer alan özelliklere sahip olması gerekiyor;

- Mükemmel ses kalitesi
- Müzik koleksiyonuna hızlı ve kolay girişi sağlayan tuşlar
- Çal, konuş ve çal - Çağrı geldiği anda müzik durur ve çağrı bittiğinde tekrar müzik çalmaya başlar
- 3.5mm'lik jaklarla herhangi bir kulaklık kullanabilirsiniz.
- Genişletilmiş batarya süresi (minimum 10 saat müzik)
- Fazla sayıda şarkı için yüksek kapasitede saklama
- Şarkı listesi oluşturma ve düzeltme
- USB 2.0 desteği ile hızlı ve kolay müzik transferi
- MP3, M4A, WMA, AAC ve eAAC+ içeren geniş ses formatı desteği
- OTA müzik indirmek için kolay erişim

Okuyucu Yorumları