Nokia'dan şaşırtan sözler!

4.3 inç'lik Lumia'sını piyasaya yeni süren Nokia'dan, büyük ekranlı cepler için garip bir açıklama.

Nokia'dan şaşırtan sözler!

Hüseyin Cem Köylü

Son yıllarda trend, büyük ekranlı cepleri kullanıcılara ulaştırmak oldu. HTC Titan 4.7 inç ekranıyla, LG Optimus VU 5 inç ekranıyla ve Samsung Galaxy Note 5.3 inç ekranıyla kullanıcılara büyük ekranda telefon deneyimini sundu. iPhone ise ilk çıktığı günden beri 3.5 inç'lik ekranıyla bazılarına kompakt bazılarına ise ideal geldi.

Bazı kullanıcılar, büyük ekranların muhteşem olduğunu düşünüyorlar, bazıları ise gereksiz ve fazla büyük olduğunu söylüyorlar. Geçtiğimiz ay Amerika'da 4.3 inç'lik ekrana sahip Lumia 900'ü piyasaya süren Nokia da, büyük ekranlı telefon yanlılarından olduğunu gösterdi. Fakat Nokia icra kurulu başkanı Niklas Savander, yaptığı konuşmasında büyük ekranlı telefon modasının bir gün sona ereceğini söyledi: "Bence, şu an insanlarda "Monster Truck (Büyük Kamyonet) Sendromu" var ve gün gelecek insanlar buna "çok salakça bir şey" diyecekler. Bu tam olarak ne zaman olur bilemem ama bizim büyük ekranlardan başka yeni bir teknoloji bulmaktan başka çaremiz yok."

Bazı kişilerin Windows Phone için 4.3inç ekranlı Lumia 900'den daha büyük ekranlı telefonlara gerek olduğuna dair sözlerinden bahsedilince, "Bundan sonrası tablet kategorisine girer, bizim henüz tablet konusunda bir düşüncemiz yok" sözlerini kaydetti.

Elbette Nokia kalitesine güvenen ve Nokia tablet bekleyen bir çok kullanıcı vardır, özellikle Lumia cep telefonları tarzında tabletler görmek hepimizin hoşuna giderdi. Fakat görünüşe göre, tablet ve özellikle büyük ekranlı Nokia telefon bekleyenler, henüz yeni bir cihaz göremeyecekler.

Okuyucu Yorumları