Note 5 ve S6 Edge+, Samsung'a çare olmadı!

Galaxy Note 5 ve S6 Edge + bile, Samsung'u parlak günlerine döndürmeye yetmedi!

Yeni Galaxy'ler çare olmadı!

Piyasa analistleri, Samsung Electronic'in üçüncü çeyrek karının 5.9 milyar doların altında gerçekleşeceğini öngörürken, bu durumun şirketin akıllı telefon kanadını baskı altına alacağı bildiriliyor.

Kore'deki 22 broker, Samsung'un üçüncü çeyrek faaliyet karının 5.68 milyar dolar olacağı konusunda görüş birliğine varmış durumdalar. Ortaya çıkarılan rakamlar Samsung'un bir önceki döneme göre yüzde 6.4 oranında gerileme yaşadığını gösteriyor.

Samsung, üç aylık satış periyodunda 42.3 milyar dolarlık bir satış rakamına ulaşsa da net karının 4.3 milyar dolar olacağı bildiriliyor. Bu rakamlara göre Samsung ikinci çeyreğe göre daha fazla gelir elde etse de net karı azalmış olacak. Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+ amiral gemilerinin de bu çeyrekte piyasaya sürüldüğünü hatırlamakta fayda var.

Birçok analist Samsung'un amiral gemilerinin şirkete bir ivme kazandırmadığını, daha düşük fiyatlara kaliteli donanım sunan Çinli üreticilerin bu düşüşteki en önemli etken olduğunu belirtiyor. 2015'in Samsung için oldukça zor bir yıl olması bekleniyordu ve kesinlikle bu sonuçlar, iddiaları kanıtlamaya yetiyor.

Okuyucu Yorumları