İkonik film Jaws, 47 yıl sonra bir kez daha zirveye çıkarak büyük bir sürprize imza attı

47 yıl önceki İlk çıkışında büyük rekorlara imza atan Jaws, bu kadar yılın ardından bir kez daha zirvede...

Büyük Jaws sürprizi: 47 yıl sonra bir kez daha zirvede!

Amerika’nın “Ulusal Sinema Günü” sırasında ülkedeki tüm sinemalar bilet fiyatlarını 3 dolara indirdiler ve büyük bir patlama yaşandı. Normalde 1 milyon olan günlük izleyici sayısı, Ulusal Sinema Günü’nde 8 milyona çıktı. Bu da insanların filmlerden aslında uzaklaşmadığını, sadece bilet parasını pahalı bulduğunu gösteriyor.

Bu yılın ünlü filmleri Top Gun: Maverick ve Spider-Man: No Way Home beklenildiği üzere en çok izlenen filmler oldu. Ancak bir başka rekortmen daha vardı ki, kimse onun bu kadar büyük bir hızla yükseleceğini beklemiyordu. Zira söz konusu film, 47 yıllık bir film olan Jaws idi. Üç gün içinde filmin net geliri 2,6 milyon doları buldu. Sinema salonu bazında, Jaws aslında bu hafta sonu sinemalarda gösterilen diğer tüm filmlerden daha iyi performans gösterdi. İlk olarak 1975'te vizyona giren ve açılış hafta sonu yalnızca 7 milyon dolar kazanan bir film için hiç fena bir rakam değil.

Filmin ilk kez 3D ve IMAX'ta gösterilmesi Jaws'ın bu kadar ilgi görmesini sağlamış olabilir. Stereograf Jeremy Carroll, The Hollywood Reporter'a 3D deneyimini, “sizi kendinizi dünyanın içindeymişsiniz gibi hissettirmek için tasarlanmış” şeklinde anlattı. Bu, 3D filmler için şimdiye kadar yapılmış en iyi yorum.

47 yaşında olmasına rağmen Jaws, filmlerin geleceği için mükemmel bir sembol. Bu film, orijinal gişe rekorları kıran film olarak pek çok övgü aldı ve stüdyoların en iyi ve en başarılı filmlerini piyasaya sürmeye başlamasının nedenlerinden biriydi.

Burada ayrıca, umutsuzca insanları rahat koltuklarını ve büyük televizyonlarını bırakıp sinemaya gitmeye ikna etmenin yollarını arayan sinema salonları için de bir ders var. Ucuz biletler ve ekstra içerik gibi... Örneğin, Spider-Man: No Way Home, hayranların eğlenmesi için fazladan 11 dakika ile bu hafta sonu tekrar sinemalarda gösterime girdi.