Önce din oldu, şimdi de...

Dosya paylaşımının İsveç'te resmi din sayılması yetmedi, daha da garip bir şey oldu...

Önce din oldu, şimdi de...

"Dosya paylaşım dini" adı verilen "Kopimism", ilk çiftini evlendirdi. Nikahı kıyan ise bir din adamı değil "Op" adı verilen Guy Fawkes maskeli bir kişiydi.

Dosya paylaşma üzerine kurulu bir "din" olan Kopimism, Ocak ayından beri İsveç tarafından resmi bir din sayılıyor. Belgrat'taki SHARE konferansında Rumen gelin ile İtalyan damatın nikahının kıyılması ise bir ilki meydana getiriyor. Peki çift, ettikleri evlilik yemininde sizce neler için söz vermiş olabilirler? Yeminin Türkçe çevirisi sizi eğlendirebilir:

"Bugün yeni bir çift eşi (peer) sizlere duyurmak için buradayız. Bilgileri kopyalamak doğrudur. Bilgileri dağıtmak, etik olarak doğrudur. Başka bir kişi tarafından söylenen bilgileri kopyalamak ve tekrar meydana getirmek, saygı duyulması gereken bir davranıştır. Sevginizi, bilginizi ve hislerinizi [gelin ile] bilgiler var oldukça paylaşmak istiyor musunuz?"

Kopimism'in kurucusu Isak Gerson da törene kaltıldı ve dinin resmi web sitesinde çifte iyi dileklerini iletti: "Umarım bazı DNA hücrelerini kopyalayıp karıştırarak yeni bir insanoğlu meydana getirirler. Bu, Kopimism'in ruhudur. Sevgiyi hissedin ve bu bilgiyi paylaşın. Tüm kutsallığı kopyalayın... kopyalayın ve seed'leyin."

Okuyucu Yorumları