Ortalığı karıştıran reklam

Amerika'da ortalığı karıştıran reklam videosunda geçen sözler hakkında Bill Gates neler dedi?

Olay yaratan reklam

Uzunca bir süredir çeşitli televizyonlarda ürünlerinin tanıtımını yapan Apple, PC ve Mac kullanıcılarını karşı karşıya getiren reklam filmleriyle yankı uyandırmaya devam ediyor.

Seri şeklinde ilerleyen reklam filmlerinde PC'yi oynayan John Hodgman bazen donup kalıyor, bazen de virüs kapıp hastalanmış oluyor. Ancak geçtiğimiz ay yayınlanmaya başlayan son reklam filminde Hodgman'ın oynadığı "Vista'ya terfi edecek bir ameliyat hastası" rolü "PC mi, Mac mi?" tartışmalarını kızıştırırken görünüşe göre Bill Gates'i de biraz kızdırmış.

Ne demek istiyorlar?

Newsweek dergisinde çıkan röportajda reklamla ilgili soruları da yanıtlayan Gates, Apple tarafının neden kendisini yukarıda gördüğünü bilmediğini ifade etti ve şunları söyledi;

"Açıkçası reklam filmini henüz hiç izlemedim. Ancak anlattığınız gibiyse PC'lerinde Windows kullananların %90'ından fazlasının da reklamda bahsedildiği gibi beceriksiz veya yetersiz olduklarını hissettiğini sanmıyorum.

Vista konusuna gelirsek, ister yeni bir PC alın, isterseniz mevcut bilgisayara terfi uygulayın, rakiplerimize göre özellikle de terfi konusunda çok daha iyi işler yaptığımızı söyleyebilirim. Hal böyleyken neden hala kendilerini terfi konusunda daha iyiymiş gibi göstermeye çalıştıklarını anlamıyorum. Tam olarak ne demek istiyolar ki? Bu reklam işlerinde gerçekten dürüstlük mü önemli? Yoksa yeterince iyiyseniz, canınız istediğiniz zaman yalan söyleyebilir misiniz? Zira bu reklamda gerçeğin zerresi yok."

Dünyayı onlar keşfetmedi!

Mac veya PC'den hangisinin daha iyi olduğuna da müşterilerin karar vereceğini söyleyen Gates, her gün güvenlik çalışanlarının Mac ile ilgili açıklar bulduğunu ve sistemi komple ele geçirebildiklerini de sözlerine ekledi. Vista'nın Mac arayüzüne çok benzediği iddiaları hakkında ise sert konuştu;

"Eğer Steve Jobs dünyayı keşfetti ve geri kalanlar da onun peşinden gitti demek istiyorsanız sorun yok. Ama Jim Allchin (Vista'yı geliştiren grubun başkanı) size gerçeğin ne olduğunu her bir özelliği öğreterek açıklamaktan memnuniyet duyacaktır."

Ses getiren reklam filmi ise şöyle;

Mac: Selam ben Mac,
PC: ve ben de PC.
Mac: Hayırdır check-up mı yaptıracaksın?
PC: Aslında bugün Vista'ya terfi ediyorum iyi haber. Ama biraz korkuyorum ve içimle uğraştıklarında biraz geriliyorum.
Mac: Biraz açsana, basit bir işlem değil mi?
PC: Aslına bakarsan değil. Pek çok PC'de olduğu gibi benim de ekran kartımı, hafızamı artırmam gerekiyor. Eğer Premium paketi istersem daha hızlı bir işlemciye ihtiyacım var, iş biraz ciddileşiyor.
Mac: Üzgünüm dostum.
PC: Bak Mac, eğer geri gelmezsem, çevre birimlerimi almanı istiyorum,
Mac: Hadi amaaaa, PC sana birş... Ahhh, çevre birimlerinden bahsetmişke...

Okuyucu Yorumları