Oyun dünyasında taşları yerinden oynatacak bir satın alma daha

Oyun severleri heyecanlandıran satın almada finale yaklaşıldı: Take-Two, Borderlands geliştiricisi Gearbox'ı satın alıyor.

Oyun dünyasında taşları yerinden oynatacak bir satın alma daha

Birkaç hafta önce ortaya çıkan söylentiler, Embracer Group’un Gearbox Entertainment’ı satmak için bir anlaşmayı imzalamak üzere olduğunu öneriyordu. Çarşamba günü geç saatlerde yayıncı Take Two Interactive, Gearbox’ı tamamı hisseli bir anlaşmayla 460 milyon dolara satın almayı planladığını doğruladı. Take Two’nun basın bülteninde, anlaşmanın resmi olarak şirketin 30 Haziran 2024’te sona erecek olan 2025 mali yılının ilk çeyreğinde tamamlanacağı belirtiliyor. Embracer Group, 2021 yılında Gearbox’ı 1,4 milyar dolar gibi yüksek bir fiyata satın almıştı.

Take Two, Gearbox’ın Ağustos 2024’te büyük bir canlı aksiyon filmi haline gelecek olan popüler Borderlands oyun serisinin yayıncısı olmasıyla da dikkat çekiyor. Çarşamba günü yapılan basın açıklamasında Gearbox Entertainment’ın şu anda çeşitli stüdyolarında ve aynı zamanda kendi yayıncılık bölümünde üzerinde çalışılan altı oyunu olduğu belirtildi. Bunların arasında Mayıs ayında piyasaya sürülecek Homeworld 3’ün yanı sıra Borderlands serisindeki başka bir isimsiz oyun da yer alıyor. İsmi açıklanmayan diğer dört oyundan üçü devam oyunu, diğeri ise “heyecan verici yeni bir fikri mülkiyet” olarak tanımlanıyor.

Anlaşma tamamlandığında Gearbox, Take Two’nun 2K Studios bölümü bünyesinde bir stüdyo olarak faaliyet gösterecek ve kurucu ortağı Randy Pitchford tarafından yönetilmeye devam edecek.